donderdag 30 november 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Nederlands agri-dataplatform 30MHz haalt 6,5 miljoen euro op

Nederlands agri-dataplatform 30MHz haalt 6,5 miljoen euro op

Het Nederlandse agri-dataplatform 30MHz heeft in een tweede investeringsronde 6,5 miljoen euro opgehaald bij Rubio Impact Ventures, PDENH, Rabo Food & Agri Innovation Fund, SHIFT Invest II en Het Goeie Grutten Impact Fonds. Het geld wordt gebruikt voor de groei van het bedrijf en om technologische ontwikkelingen te versnellen.

30MHz geeft telers en kwekers over de hele wereld inzicht in de klimatologische omstandigheden van hun gewassen. Het platform analyseert op interactieve wijze allerlei informatie afkomstig uit verschillende databronnen zoals klimaatcomputers, sensoren en handmatige invoer. Door de data te visualiseren en telers, adviseurs, distributeurs en onderzoekers binnen het platform met elkaar te verbinden draagt het bij aan het effectiever, efficiënter en daarmee ook duurzamer telen van groenten, planten, zaden.

“Ons businessmodel is erop gericht om de tuinbouw de mogelijkheid te geven om wereldwijde klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen te behalen”, aldus Timo Spruijt, CCO 30MHz. Met de nieuwe investeringsronde wil de scale-up zijn rol van verbinder binnen dit proces en de technologie van het dataplatform verder uitbreiden. Spruijt: “Onze focus ligt op het faciliteren van een kwalitatief hoogwaardige infrastructuur. Onze kracht zit hierbij in de betrouwbaarheid van de data en de continuïteit hiervan. Onze klanten gebruiken onze data immers om hun rendement op gewas- en productniveau te verhogen, hun verlies te beperken, de irrigatie te optimaliseren, de opslag te verbeteren, ziekterisico’s te voorkomen en hun energieverbruik te verlagen. Deze investeringsronde bewijst hoe belangrijk onze rol in dit proces is.”

De tweede grote investeringsronde is geleid door Rubio Impact Ventures. De impactinvesteerder zegt met name onder de indruk te zijn hoe het plug-and-play platform complexe data en kennis toegankelijk maakt ongeacht de bestaande systemen of digitaliseringsniveau van de teler. Tijl Hoefnagels, Rubio’s venturepartner Food & Ag: “De agronomische data die 30MHz telers (high- of low-tech) wereldwijd op een toegankelijke, betaalbare en remote manier biedt, is onmisbaar bij het versneld digitaliseren van de agrarische sector. Met name de onafhankelijkheid van het platform en de mogelijkheid voor de teler om zijn gegevens te delen met eigen kennispartners democratiseert hoogwaardige kennis die niet eerder beschikbaar was voor veel telers wereldwijd. Uiteindelijk maakt 30mhz het mogelijk voor meer telers om meer te groeien met minder.”

PDENH is zeer verheugd met 30MHz als additie aan haar portfolio, zegt Bart Blokhuis, fondsdirecteur, “Met sterk management en een unieke en schaalbare propositie staat 30MHz klaar om grote commerciële impact te maken, maar minstens zo belangrijk, om impact te maken op het gebied van duurzaamheid in de agri-food sector door het ontsluiten van zo veel mogelijk data en inzichten bij klanten.” 


Redactie Floranews | 12-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS