woensdag 8 december 2021
FN TOP logo 2105 Palletcentrale

Veel bijzonders gezien op Trade Fair Aalsmeer #blog

Veel bijzonders gezien op Trade Fair Aalsmeer #blog

Eindelijk… We kunnen en mogen weer naar de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Fantastisch om daar weer over de beursvloer te kunnen lopen, veel bekenden te zien en te spreken. Heerlijk om zo in levenden lijve weer te kunnen netwerken. Er is veel veranderd.
Wat viel mij dan het meeste op? Eigenlijk twee dingen die ik kort met jullie wil doornemen en bespreken.

Dames, dames en nog eens dames

Ik heb er al wel eens eerder over geschreven, maar er is iets waar ik toch op terug moet komen en mijn uitspraken wat moet wijzigen. Vandaag liep ik op de beursvloer van de Royal FloraHolland Trade Fair en ik zag veel meer dames lopen dan op eerdere versies van de fair. Worden er steeds meer vrouwen ingezet om handel te drijven met de klanten? Zijn de vrouwen steeds meer op zoek naar de bijzonderheden? Komen er steeds meer marketingdames in onze sector terecht, die ook echt aan het rondkijken zijn wat er zoal nieuw bedacht is en hier inspiratie op doen?
Natuurlijk zie je nog steeds heel veel heren rondlopen. Heren met mappen en andere zaken om eens te kijken waar welke handel te koop is. Naar mijn idee ook nog steeds een van de doelen van de beurs. Maar ik zie ook steeds meer vrouwen rondlopen op die manier.

foto: FloraHolland

Ik vind dat een goede ontwikkeling. Vrouwen kijken meestal toch anders naar de producten dan mannen. De mannen kijken meer met technische ogen en blikken. Vrouwen kijken over het algemeen meer hoe het overkomt en wat je er nog meer mee kan doen. Ze staan vaak wat langer stil bij het conceptuele productaanbod. Vrouwen weten meestal beter aan de uiteindelijke kopers te denken. Want eerlijkheidshalve moeten we natuurlijk wel zeggen dat vrouwen, lees de vrouwelijke consument, het grootste aandeel koopt van onze mooie groeiende en bloeiende producten. Alleen maar goed dan toch dat zij ook steeds meer kijken naar de producten.

Merken/ concepten

Met name in de hoek van de kwekers viel mij nog iets op. In de afgelopen periode zonder beurzen zijn er veel ‘merken’ en/of concepten bijgekomen. Veel meer in de potplanten en duidelijk minder in de snijbloemen. Bij de veredelaars kom je er ook een aantal tegen, maar niet veel.
Zijn het merken of concepten? Tja, dat blijft een leuke discussie. Een discussie die we maar even niet gaan voeden met meningen en/of andere zaken. Maar zeker in de groene planten heb ik veel ‘merken’ gezien. Ik noem er een paar:

  • Baby varens
  • Intenz
  • Urban Gardening
  • Colors of Sentinel
  • Mimesis
  • En nog vele andere……

Ik hoop dat jullie zelf ook naar de beurs gaan. Ga dan maar eens op zoek naar de nieuwe ‘merken’. Je kijkt je ogen uit.
Ik ben ook wel benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken? Het aantal ‘merken’ schiet de pan uit. Zeker in de groene planten, die nu hot zijn, kom je ze vrij veel tegen.
Kwekers maken een assortimentje in bijvoorbeeld een potmaat 9 cm, creëren een naam en maken er op hun websites, of zelfs speciale websites een bijzonder verhaal van. Een gedachte, een filosofie komt dan vaak naar voren. Mij geeft het zeker een speciaal gevoel. Ik weet natuurlijk niet hoe dat jullie vergaat.
Visueel aantrekkelijk is het meestal wel. Dus op een verkooppunt zal het zeker extra aandacht hebben en krijgen. Alleen of sommige namen blijven hangen?

Maar een merk heeft voor mij nog meer. Ik wil graag door een merk als echte klant behandeld worden. Ik wil graag meegenomen worden in de filosofie.

Het gedachtegoed moet blijvend worden gevoed, dan creëer je een merk, een merk met waarde voor de gebruiker. Ik moet geholpen worden op diverse manieren. Worden geïnformeerd, geïnspireerd en misschien soms zelfs even geïrriteerd. Zo ontstaan er leuke ‘gesprekken’ en leren klant en merk van elkaar. Zit dat er achter? Bekijk het zelf eens op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
04-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS