woensdag 8 december 2021
FN TOP logo 2105 Palletcentrale

Vuurkracht #blog

Vuurkracht #blog

19 oktober 2021 was een zwarte dag voor Takii Europe. Een grote brand heeft onze vestiging in Sint Annaland (NL) in de as gelegd. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar het pand en de (zaad)voorraad zijn volledig verwoest.

In een mum van tijd stond alles in brand. De brandweer was snel ter plaatse en is lange tijd bezig geweest met blussen. Een ruïne achteraf; ongelooflijk hoe snel vuur zich kan verspreiden en met welke kracht en hitte dit gepaard gaat. Het heeft veel impact, vooral voor onze collega's ter plaatse. Ineens is er geen vertrouwde, veilige werkplek meer en is er veel waardevols verloren gegaan. Een gevoel van onvermogen, verdriet en zorgen.

foto: Johan van der Heijden

Gelukkig leven vele partijen met ons en onze collega's in Zeeland mee - bij het omgaan met deze situatie. We ervaren grote betrokkenheid en solidariteit onder onze medewerkers. Opnieuw tonen we ons vermogen om te herstellen van stress en ontbering! Ambitieus als we zijn: de faciliteiten in Sint Annaland zullen worden herbouwd. Afspraken met onze productiepartners worden voortgezet en we werken aan oplossingen waar tekorten zijn ontstaan. Gelukkig kan ons hoofdkantoor in De Kwakel op volle capaciteit blijven draaien en kunnen we alle orders grotendeels uitleveren aan onze klanten.

Na COVID-19 wordt opnieuw een beroep gedaan op onze organisatorische veerkracht. Op het vermogen om ons aan te passen aan plotselinge grote veranderingen en hier mogelijk sterker uit te komen. Veerkracht is inmiddels een strategische voorwaarde voor bedrijven om succesvol te kunnen opereren in een dynamische wereld. Niet alleen kunnen 'opveren', maar zelfs kunnen groeien.

Het mooie is dat wij als collega's samen aan de basis staan van deze 'corporate' veerkracht. Vitaliteit en mentaliteit gaan hand in hand. Zoals een collega het treffend verwoordde: "samen de schouders eronder, om te werken aan herstel!"

Vuurkracht! 

Harm Custers - Head of Marketing EMEA at Takii Europe

 


02-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS