maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Start nieuwbouw Vitro Plus

Start nieuwbouw Vitro Plus

Deze maand zal Vitro Plus in Burg-Haamstede de eerste paal slaan voor de nieuwbouw van hoogwaardige klimaatcellen en een nieuw laboratorium. De nieuwbouw zal naar verwachting rond de zomer van 2022 klaar zijn.

Met de nieuwbouw komt er 10.000 vierkante meter led-verlichting beschikbaar voor de opkweek van de varens van Vitro Plus. Dat is een verdubbeling van het huidige teeltoppervlak. "Daarmee zijn we klaar om de verwachte groei voor de komende 5 jaar aan te kunnen", aldus Vitro Plus. Ook het laboratorium en de werkruimtes worden flink uitgebreid.

Het bedrijf ziet vanuit de markt een sterk toenemende vraag naar hoogwaardige varensoorten en afleverwijzen op substraatpluggen in plaats van agar. Daarom zet het in op teelt in klimaatcellen in plaats van in kassen. In klimaatcellen wordt een minimum aan water gebruikt en zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig. Ook de energiebehoefte is efficiënt en toekomstbestendig. "En natuurlijk wordt het dak van de nieuwbouw bekleed met zonnepanelen, zodat we voor een groot deel in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien."

 


Redactie Floranews | 01-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 Evanthia Tanacetum


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS