maandag 24 januari 2022
FN TOP add

Wat doen jullie in 2022? #blog

Wat doen jullie in 2022? #blog

Het lijkt nog zo ver maar het jaar 2022 is dichterbij dan je denkt. Vaak wordt in deze periode de strategie bepaald voor het aankomende jaar. Waar ga je op focussen, wat gaat er veranderen en hoe ga je zaken meten. Natuurlijk kijk je ook naar de resultaten van de afgelopen jaren en neem je die mee in de beslissingen. En, het allerbelangrijkste, wat willen mijn klanten en prospects van ons zien, horen en/of lezen.
Maar ja, wat doen jullie in 2022? Waar leg je de focus op? Wat doen anderen? Is daar inzicht in? In dit blog neem ik je mee in de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd door het Content Marketing Institute. Hierin ligt de focus op B2B contentmarketing voor 2022.

Video

Uit het onderzoek komt naar voren dat content met name aangeboden zal worden in de vorm van video. Veel van het budget zal daaraan besteed worden. Hoe zit dat bij jullie? Het laten maken van een video kost best wat geld. Je bent er vaak lang mee bezig en diverse partijen moeten er mee aan de slag. Misschien eens tijd om die aanpak te overdenken. Eigen video’s is tegenwoordig ook goed mogelijk met een goede camera en/of telefoon. Als je hiermee aan de vraag vanuit de klant en/of de markt voldoet, dan werken ze vaak prima. Kort iets nieuws vertellen of iets unieks laten zien. De juiste instellingen laten zien van de elektronica. Een update geven omtrent het gewas en de groei en bloei. Het kan allemaal.
Of zetten we in 2022 de echte stap naar een wekelijkse vlog met daarin belangrijke tips en tricks van het product van de week? Stof tot nadenken zeg maar.


Waar gaat B2B marketing in investeren? - bron: contentmarketinginstitute.com

Hoe delen jullie in 2022 de events in? Wordt het niet weer eens tijd om zelf een event te organiseren of toch die ene beurs te pakken. Na de afgelopen tijd, waarin het werkelijke klantcontact lager was dan voorheen, is het juist leuk en goed om weer eens een evenement op te pakken en daarbij echt uit te pakken. Maak er een echt wauw-moment van. Het is toch super om daar weer over na te kunnen denken en met de leuke zaken rond een evenement bezig te zijn. Zelfs de hybride vorm, dus zowel een stuk live als een stuk online zou weer prima kunnen. Tel hierbij op, dat uit het onderzoek blijkt dat online events, online workshops en webinars het beste hebben gewerkt, dus het meeste hebben opgeleverd. Dan is het zeker goed om hier aandacht aan te schenken. 

Merkbekendheid

Kent de markt jouw product of bedrijf als merk? Soms is de naam wel bekend, maar is waar je werkelijk voor staat wel wat lastiger. Zelfs vaste klanten geven hele diverse antwoorden, die lang niet altijd in lijn zijn met de missie en/of de visie van het bedrijf. Dan kan een goede focus of een echte, heldere merkbekendheid goed werken. Vraag maar eens 10 klanten naar de reden waarom ze klant zijn. Soms krijg je zeer verrassende antwoorden van je klanten. Leerzaam? Zeker, en het kost vaak weinig om te achterhalen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat dit voor de meeste B2B bedrijven nog steeds het belangrijkste punt is om de focus op te leggen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar bij mij kwam direct naar voren om de wekelijkse vlog toch maar op te pakken. Een vlog kan veel inzicht geven in waar een bedrijf voor staat en waarom het die richting kiest. Zal het klanten aantrekken? In het begin meestal niet gelijk, maar bij stug doorzetten en een plan er achter hebben, op den duur wel.

Maar laat ook de mensen die voor je werken het uitstralen. De menselijke factor is zeker ook belangrijk. Als de medewerkers van je bedrijf naar buiten toe een wat ander gevoel geven dan je als bedrijf wil, dan werkt het tegen je. De werkelijke en gewenste merkbekendheid komt dan niet overeen. Juist door gebruik te maken van een vlog of webinar kan je hier veel aan doen. Hierbij kunnen jouw medewerkers er dankbaar gebruik van maken als er klantcontact is. Neem maar eens een simpele e-mailhandtekening met daarin een link naar de laatste vlog of video kanaal.

Onderzoek

Ik kan het onderzoek echt eens aanraden om door te kijken en misschien eens aandachtig te lezen. Er staan veel interessante vraagstukken in om over na te denken en misschien met anderen door te nemen. Meer lezen en inzien klik dan op deze weblink.
Denk ook nog eens aan jullie eigen strategie na het lezen van dit rapport. Misschien zit je al helemaal goed, maar wie weet maak je toch nog een andere overweging? Elke input is waardevol voor een goede beslissing.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
21-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 Evanthia Tanacetum


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS