dinsdag 19 oktober 2021
2105 Palletcentrale 2110 SB Topbanner

Forse omzetgroei Landgard

Forse omzetgroei Landgard

De omzet van de Duitse coöperatie Landgard is in de eerste helft van dit jaar 12,1 procent gestegen. Hiermee komt de omzet uit op 1,3 miljard euro. Dit ligt ruim boven de begroting. Ook de andere kerncijfers getuigen van de sterke bedrijfsontwikkeling in de eerste helft van het jaar. "Onze winst vóór belastingen (EBT) van 27,6 miljoen Euro is bijvoorbeeld 56 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en ruim boven plan", aldus Landgard CEO Carsten Bönig.

De groei is zichtbaar bij zowel bloemen en planten en groenten en fruit. De omzetgroei voor bloemen en planten ligt op 16 procent en komt uit op 1007 miljoen Euro. Voor groenten en fruit is de groei 2 procent. De omzet over eerste zes maanden komt daarmee uit op 553,9 miljoen Euro. Ongeveer 70 procent van de totale omzet is afkomstig van bloemen en planten.

De positieve ontwikkeling in de groenten en fruit was het gevolg van een grotere vraag vanuit de foodretail. "Het AGF-platform, dat we in mei 2021 in gebruik hebben genomen op het hoofdkantoor in Straelen-Herongen voor klant Aldi Süd, ontwikkelt zich goed", vertelt Bönig. Het wijst er verder op dat enkele groente- en fruittelers teruggekeerd zijn, die eerder hun lidmaatschap bij de coöperatie hadden opgezegd.

Landgard ziet de vooruitzichten voor het volledige jaar 2021 positief in. Het verwacht een aanzienlijke stijging van de omzet en van het totale bedrijfsresultaat in vergelijking met het voorgaande jaar en de begroting.

foto: Landgard


Redactie Floranews | 08-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS