maandag 24 januari 2022
FN TOP add

KVBC-Award Zilver voor goudbonte Cortaderia

KVBC-Award Zilver voor goudbonte Cortaderia

De keuringscommissie van de KVBC heeft na veldkeuring een KVBC-Award Zilver toegekend aan Cortaderia selloana ‘Day2’ (Tiny Pampa Gold). De goudbonte cultivar is als mutant ontstaan uit de in 2020 met goud bekroonde ‘Day1’ (Tiny Pampa). De plant heeft volgens de keuringscommissie dezelfde zeer gedrongen groei, die veel lager is dan bij andere cultivars.

Foto: KVBC

Uiteindelijk zal de plant ongeveer 60-75 cm hoog worden. Net als ‘Day1’ vormt ook ‘Day2’ veel scheuten en daardoor ook veel pluimen. De groene tot blauwgroen bladeren zijn dof donkergeel gerand. In de tweede helft van de zomer verschijnen de eerste pluimen en de plant bloeit door tot in de herfst. De pluimen komen nauwelijks boven het smalle, geel gerande blad uit en de bladpunten zijn steeds zichtbaar tussen de pluimen.

Doordat er veel scheuten worden gevormd, is de deelfactor bij vermeerderen hoog. Hierdoor gaat de vermeerdering sneller. De plant bloeit rijk, gedurende een lange tijd in de nazomer en vroege herfst. 


Redactie Floranews | 04-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 Evanthia Tanacetum


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS