maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Bloomer verruilt kartonnen dozen voor duurzame BloomerBox

Bloomer verruilt kartonnen dozen voor duurzame BloomerBox

Bloomer stapt over van kartonnen dozen naar een nieuw en duurzaam logistiek middel; de BloomerBox. Waar andere groothandels bloemen leveren op water, leverde de online bloemengroothandel het altijd al anders. Het leverde droog in kartonnen dozen.

Volgens het bedrijf de beste manier om bloemen met optimaal kwaliteitsbehoud te vervoeren en om schimmelvorming te voorkomen. Duurzaamheid is echter wat het Westlandse bedrijf hoog in het vaandel heeft staan. Daarom heeft besloten om afscheid te nemen van de doos en de duurzame BloomerBox te gaan gebruiken als transportmiddel.

De nieuwe krat is gemaakt van het polypropyleen, wat behalve ontzettend sterk en licht in gewicht ook 100 procent recyclebaar is. De bloemkratten zijn stapel- en nestbaar, waardoor er méér klanten bediend kunnen worden met minder transportwagens. "Hiermee wordt ook de CO2-uitstoot verder gereduceerd. Op deze manier beleveren we onze klanten nog klimaatneutraler", aldus Bloomer. De BloomerBox heeft daarnaast ook méér volume dan de doos, waardoor er ongeveer 30 procent meer bloemstelen in passen.

Bloomer heeft bewust gekozen voor een natuurlijke uitstraling, die inspeelt op de ‘groene’ werkomgeving van de bloemist. "Dit maakt het extra prettig om ermee te werken. De krat maakt op deze manier onderdeel uit van de winkel wanneer er bijvoorbeeld nog geen tijd is geweest om de bloemen op water te zetten”, vertelt Cor van Bloomer.

De BloomerBox wordt geïntroduceerd als een cadeau die de bloemist aan de wereld geeft. “Iedere levering is als een cadeautje om uit te pakken en vanwege de duurzame aspecten geven we ook iets terug aan de natuur”, aldus Cor. “Het was een grote investering om de kratten te kopen, maar als we daardoor minder bomen hoeven te kappen is dat het meer dan waard.”


Redactie Floranews | 29-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS