dinsdag 19 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

Ridder voegt robotica toe aan portfolio

Ridder voegt robotica toe aan portfolio

Tuinbouw technologieleverancier Ridder investeert in robotica en heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Israëlische agtech start-up MetoMotion. Door de samenwerking wordt het Nederlandse bedrijf verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van het robotplatform en de robotica van MetoMotion.

Voor Ridder betekent dit een belangrijke aanvulling op zijn portfolio van kassentechnologie en een unieke kans om telers te helpen bij het meer autonoom maken van de kasproductie. Met deze samenwerking sluit MetoMotion aan op het wereldwijde verkoopnetwerk van Ridder en kan het gebruik maken van Ridder’s lokale aanwezigheid in de markt voor technische ondersteuning, installatie en onderhoud van de GRoW robots.

Ridder ondersteunt de ontwikkeling van de GRoW robot sinds het MetoMotion in 2019 van een eerste kapitaalinjectie voorzag. Dit jaar heeft Ridder zijn betrokkenheid verder versterkt met extra investeringen. Ook is er een samenwerking met Navus Ventures, een particulier investeringsfonds dat gelieerd is aan Lely, een Nederlandse landbouwinnovator met uitgebreide ervaring in agrofood robotica. Dit heeft MetoMotion geholpen om de ontwikkeling van hun robotoplossing verder te verbeteren; na uitgebreide tests in Nederland zal het bedrijf hun tomatenoogstrobot in 2022 commercieel beschikbaar maken.

foto: Ridder

GRoW is een oogstrobot voor trostomaten. De robot detecteert en plukt niet alleen de trossen maar zorgt ook voor de afhandeling van de trossen in de kratten. Door toepassing van GRoW kunnen de oogstkosten met 50% worden teruggebracht en kan 80% aan manuren bij het oogsten worden bespaard. Toekomstige toepassingen van het GRoW robotplatform zullen bestaan uit het uitvoeren van andere arbeidsintensieve taken, het verzamelen van gegevens en het maken van analyses.


Redactie Floranews | 29-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS