dinsdag 19 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

Rijk Zwaan en PUM zetten zich samen in voor transitie van de internationale voedselketen

Rijk Zwaan en PUM zetten zich samen in voor transitie van de internationale voedselketen
Groentezadenproducent Rijk Zwaan en vrijwilligersorganisatie PUM (Programma Uitzending Managers) zetten zich in om midden- en kleinbedrijven in de landbouw te ondersteunen in ontwikkelingslanden en opkomende markten. De twee organisaties hebben een gezamenlijk doel: duurzaam geproduceerde voeding met een hogere voedingswaarde voort te brengen in internationaal verband.

Op 23 september 2021 wordt de noodzaak tot wereldwijde transformatie van internationale voedselsystemen besproken tijdens de UN Food Systems Summit van de Verenigde Naties. Andy Wehkamp, directeur van PUM licht toe: “De succesvolle samenwerking tussen PUM en Rijk Zwaan laat zien hoe een profit en non-profit organisatie elkaar kunnen versterken. De praktische kennis van onze PUM-experts is aanvullend op de kennis en expertise die Rijk Zwaan in huis heeft. Hierdoor kunnen we gezamenlijk veel meer impact bereiken in de landen waar we beiden werkzaam zijn.”

Een voorbeeld is de samenwerking tussen Rijk Zwaan en de Indonesische boerencoöperatie Al Ittifaq. Het project startte met een adviesproject van een PUM-expertvrijwilliger die naast zijn vrijwilligerswerk, werkzaam is bij Albert Heijn als Category Manager. Hij legde de verbinding tussen Rijk Zwaan en Al Ittifaq om de coöperatie in staat te stellen kwantitatief en kwalitatief betere groenten te verbouwen.

“Rijk Zwaan hielp bij het vinden van de beste groenterassen en heeft training gegeven om onder lokale omstandigheden groenten van hoge kwaliteit te telen. Als gevolg daarvan levert de Al Ittifaq coöperatie nu meer voedsel met een hogere constante kwaliteit - dat ook nog eens duurzaam is geteeld - aan de grootste supermarktketen van Indonesië", vertelt Marco van Leeuwen, directeur van Rijk Zwaan vertelt. Hij vervolgt: "Inmiddels zijn de Bank of Indonesia en de Indonesische overheid betrokken om dit project nog verder uit te breiden. Dit is een voorbeeld van een bijzonder project waar we trots op zijn, en we verheugen ons op wat het partnerschap met PUM nog meer gaat brengen in de toekomst.”

 


Redactie Floranews | 23-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS