donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Aftrap nieuw tulpenseizoen 2022 mét pluktuin op de Dam

Aftrap nieuw tulpenseizoen 2022 mét pluktuin op de Dam

Het tulpenseizoen 2022 wordt afgetrapt met een reusachtige pluktuin op de Dam in Amsterdam. Nadat dit begin dit jaar door corona niet mogelijk was, pakt Tulpen Promotie Nederland (TPN) op zaterdag 15 januari 2022 de traditie weer op en legt de pluktuin voor de tiende keer aan. Na de officiële opening kunnen bezoekers gratis tulpen plukken.

In totaal zullen er meer dan 200.000 tulpen in verschillende kleuren op de Dam staan. Met deze actie wordt het snijtulpenseizoen van 2022 officieel geopend. “Alle tulpenbroeiers hebben er extra veel zin in. Zeker nadat er in 2021 geen pluktuin was door de pandemie", vertelt kweker en TPN-voorzitter Arjan Smit. "Nu die geleidelijk teruggedrongen wordt, is het hoog tijd voor vrolijkheid. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en we maken er weer een ouderwets gezellig feest van!”

Archieffoto Tulpenplukdag - foto TPN/VidiPhoto

Het thema van het nieuwe tulpenseizoen is ‘Share Happiness’. Smit: “Het thema laten we onder meer terugkomen in het ontwerp van de pluktuin en we willen dat de bezoekers optimaal ervaren wat het spreekwoord ‘Gedeelde vreugd is dubbele vreugd’ in de praktijk betekent. Daarom mag iedereen dit keer 2 bossen plukken. Een voor jezelf en een om iemand anders blij te maken. Als geen andere bloem tovert de tulp een glimlach op je gezicht. We zeggen daarom ook wel dat een bos tulpen een vrolijkheidsgarantie heeft.” 

Bloemisten, supermarkten en retailers kunnen eenvoudig inhaken op het thema. Ter ondersteuning heeft TPN een opvallende, oranje tulpenvlag beschikbaar die tegen kostprijs kan worden aangeschaft. Meer informatie is te vinden op www.tulpenpromotie.nl/promotie.


Redactie Floranews | 22-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS