maandag 24 januari 2022
FN TOP add

125 jaar Vreeken Bouvardia

125 jaar Vreeken Bouvardia

Vreeken Bouvardia bestaat dit jaar 125 jaar. Overgrootvader Dirk legde in 1896 de basis voor het huidige familiebedrijf. Vier generaties verder viert Vreeken Bouvardia het jubileum de komende maanden onder het motto 'ontmoet de Bouvardia familie'. Ter gelegenheid van het jubileum is er ook een magazine gemaakt met deze naam. Dit is te downloaden via de website www.vreekenbouvardia.nl

Groente en sierteelt

Kort na de landbouwcrisis van 1890 begon Dirk een groentekwekerij in Oude Wetering die hij combineerde met zoetwatervisserij in de winter. In 1928 kwam daar de eerste kas met sierteeltproducten bij. Grootvader Jacob nam in 1942 het stokje over. Tijdens WO II hebben de sierteeltproducten op last van de Duitse bezetters wel tijdelijk weer plaats moeten maken voor verplichte groenteteelt.

De derde generatie die aantrad was vader Krijn die meer dan 70 verschillende bloemen- en plantenrassen teelde. In 1989 namen Krijn en zoon Jaap afscheid van de meervoudige teelt en in Rijsenhout specialiseerden zij zich in één product. In Bouvardia zagen ze allebei een prachtig jaarrond te telen nicheproduct waar de Vreekens echt voor gevallen zijn.

Jubileumjaar

In 2021, het 125-jarig jubileumjaar van het familiebedrijf, staan zoon Jaap en dochter Tineke aan het roer. Vader Krijn is ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds actief in de kwekerij. Ook Tineke’s dochter Marit, vijfde generatie en tevens model voor het bedrijf, helpt mee als het nodig is.

Enthousiasme

Bouvardia staat voor enthousiasme en dat is een betekenis waar ze bij Vreeken Bouvardia met hart en ziel in geloven. Het Bouvardia verhaal kan wat de familie betreft niet vaak genoeg worden verteld. De bloemknopjes die een voor een openspringen als kleine cadeautjes in de vaas, aangevuld met tips over Bouvardia, is heerlijk om door te vertellen vinden Jaap en Tineke. "Samen met het door Jaap ontwikkelde innovatieve, unieke pottensysteem voor snijbouvardia en het teamwork binnen de familie heeft dit de fundering gelegd voor een duurzame, prachtige teelt waar we trots op zijn!"


Redactie Floranews | 20-09-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS