zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Hein Boon gaat Responsibly Produced Peat (RPP) versterken

Hein Boon gaat Responsibly Produced Peat (RPP) versterken

Hein Boon vertrekt bij kenniscentrum voor substraten RHP en gaat Responsibly Produced Peat versterken. Per 1 januari 2022 gaat Boon zich volledig inzetten voor de stichting waar hij sinds de oprichting in 2013 al nauw bij betrokken was.

Marco Zevenhoven blijft adjunct-directeur van RHP en geeft als operationeel manager leiding aan de afdelingen Advies en Onderzoek. De komende maanden zal zorgvuldig gezocht worden naar een geschikte opvolger voor Boon.

Boon is sinds 1 maart 2003 directeur bij het kenniscentrum voor substraten. Er is in de maatschappij discussie over de transitie in substraatgrondstoffen en de positie van veen. Responsibly Produced Peat (RPP) kan hierin een goede rol vervullen en Boon wil zich

hiervoor inzetten. De stichting stimuleert dat veen voor potgrond alleen nog gewonnen wordt in reeds ontwaterde gebieden en dat er tijdens de productie geen impact op belangrijke natuurwaarden plaatsvindt. Ook moet er na vervening altijd een passende bestemming voor het gebied zijn, met oog voor milieu en klimaat.
 


Redactie Floranews | 31-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS