donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

ZLTO waarschuwt tuinders voor tv-programma Op de zaak

ZLTO waarschuwt tuinders voor tv-programma Op de zaak

Brancheorganisatie ZLTO waarschuwt boeren en tuinders voor het commerciële tv-programma Op de zaak van RTL 7. Verkopers van het programma benaderen individuele boeren en tuinders en ook organisaties als ZLTO. Ze zouden zich voordoen als journalisten die een positieve reportage willen maken, maar uiteindelijk blijkt dat betaald moet worden voor deelname.

'Op de zaak’ is een commercieel tv-programma waarin bedrijven geportretteerd worden. Deelnemers betalen 2.990 euro voor twee minuten zendtijd in het programma, dat volgens ZLTO een vrij laag bereik heeft. Het filmpje mag vervolgens vrij gebruikt worden door de deelnemers. "Deze aanbieder kan worden beschouwd als een maker van prima commerciële filmpjes, waar je marktconform voor betaalt."

Eerder deze maand waarschuwde ook POV (Producentenorganisatie Varkenshouderij) al voor de verkooptechnieken van dit programma toen vooral varkenshouders benaderd werden. "Het lijkt alsof de verkopers het inmiddels ook op andere sectoren gemunt hebben. Als je benaderd wordt door dit programma, besef dan dat ze betalende klanten zoeken en deelname dus niet gratis is", aldus ZLTO.

 

Redactie Floranews | 31-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS