zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Er is dus wel een mogelijkheid #tip #blog

Er is dus wel een mogelijkheid  #tip #blog

In mijn vorige blog haalde ik aan dat de ‘veeg’ naar boven optie niet meer van toepassing is in Instagram story’s. Je moet nu een sticker plaatsen met een link er achter. Dit is echter alleen van toepassing op accounts met meer dan 10.000 volgers. En dat zijn er niet zo heel erg veel in de tuinbouw.
Ik hoor jullie al denken. Daar gaat je tip en uitleg, maar een link plaatsen in een Instagram story kunnen wij dus niet. Maar dat is dus niet helemaal waar. Het kan op verschillende manieren, maar daarvoor moet je wel even een kleine omweg maken. Maar dat is het wel waard. Want laten we eerlijk zijn, als je ergens naar kan verwijzen in je story, zal het resultaat alleen maar beter kunnen worden.

Manier 1

Een van de meest eenvoudige manieren om een link te plaatsen is door gebruik te maken van je eigen bio. Je kan hier een websitelink invullen en hier in je story naar te verwijzen. Dit doe je in je story eenvoudig met tekst en de vermelding dat de link in de bio te vinden is (linkinbio). In je bio plaats je de juiste link die past bij het verhaal wat je wil vertellen. De link kan je steeds aanpassen aan het verhaal dat je wil vertellen. Hieronder zie je hoe je de link kan veranderen.

Verander de weblink in de bio (bron: lifewire)

Is dit een handige manier? Zullen mensen direct doorklikken naar jouw bio? Meestal niet, of ze moeten wel erg veel interesse hebben in jouw unieke aanbod. Misschien toch maar beter via een andere manier:

Manier 2

Jullie kennen neem ik aan de IGTV functie binnen Instagram. Als je niet exact weet wat het is en hoe het werkt, kun je beter eerst dit even lezen. De handige video functie kan je heel goed gebruiken voor het plaatsen van een link. Binnen een story kan je namelijk wel direct doorlinken naar een IGTV video.

Hoe ga je te werk? Volg onderstaande stappen:
1. Maak een IGTV video
2. Voeg een link toe aan de omschrijving; gebruik hierbij de weblink naar de achterliggende informatie.
3. Post de video

Nu kan je in je story gebruik maken van de zojuist gemaakte IGTV video. Volg hiervoor de volgende stappen:
4. Maak een story via de Instagram app
5. Klik op de paperclip; dit is ‘link icoontje’
6. Selecteer “+ IGTV Video” en kies vervolgens de juiste video uit
7. Zet nu jouw story online

Als je de omschrijving goed hebt gemaakt en de juiste link hebt gebruikt kun je er op een leuke manier in de video naar verwijzen. Een erg belangrijk puntje van aandacht is wel dat de IGTV video een minuut lang moet zijn. Maar dat mag toch geen probleem zijn. Je kan veel laten zien in een minuut. Het is een goede manier om je verhaal te vertellen. Ook kan je een foto van een video maken. Je hebt daarvoor binnen IGTV best wel wat mogelijkheden.

IGTV app icoon (bron: Shutterstock )

Heb je de IGTV app nog niet? Dan mis je toch wel iets. Goed om hem eens uit te gaan proberen om te zien wat het voor jouw producten kan bereiken.

 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
30-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS