donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Van Son en Koot wint goud en zilver met Buddleja bij keuring SVB 2021

Van Son en Koot wint goud en zilver met Buddleja bij keuring SVB 2021

De Buddleja davidii Botex 006 oftewel de Butterfly Candy Little Ruby is uitgeroepen tot beste Nieuwigheid SVB 2021. De plant werd ingezonden door Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel.

Van Son & Koot bv heeft voor de nieuwighedenkeuring een serie compacte Buddleja ingezonden van de Buddleja Butterfly Candy serie. Buddleja davidii 'Botex 006' is met goud bekroond, mede door de onderscheidende dieprode bloemen, wat voor Buddleja uitzonderlijk is. Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) bekroonde de Buddleja davidii 'Botex 005' (Butterfly Candy Little Pink) met zilver. Ook deze was ingezonden door Van Son & Koot bv. De jury kende verder 17 bronzen medailles toe.

Helma van der Louw van de KVBC (l), Jan de Vries, voorzitter van de SVB en Sebastiaan van der Heijden van Van Son & Koot (r) met de Beste Nieuwigheid SVB 2021

Voor deze editie van de nieuwighedenkeuring zijn in totaal 27 planten gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. De gekeurde planten en uiteraard de Beste Nieuwigheid waren te zien tijdens de najaarsbeurs van Groen-Direkt op 25 en 26 augustus.


Redactie Floranews | 26-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS