zondag 26 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

ACM geeft FloraHolland groen licht voor Floriway

ACM geeft FloraHolland groen licht voor Floriway

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft Royal FloraHolland (RFH) groen licht gegeven voor Floriway. Na uitgebreid onderzoek naar de marksituatie en de positie van RFH in de sierteeltsector, heeft de ACM haar goedkeuring gegeven aan de overname van De Winter, Van Zaal en Wematrans.

Hiermee hebben de bedrijven groen licht voor de oprichting van logistiek dienstverlener Floriway. Volgens de ACM is er voldoende vrijheid van keuze voor de handel en logistieke dienstverlening in de sierteeltsector. De oprichting van Floriway zou geen grote gevolgen hebben voor de concurrentie.

Toon Vos is de toekomstig directeur van Floriway. “Floriway is er voor kwekers, kopers en retailers. Vanuit onze achtergrond staan we als vervoerders dicht bij de markt. Floriway staat voor persoonlijk en dichtbij; we zijn een echte sierteeltspecialist en hebben gezamenlijk veel kennis van de markt en ervaring in de sector. Ik ben dan ook heel blij dat de voormalige directeuren van de vervoersbedrijven met mij het management van Floriway gaan vormen", aldus Vos. "Het is belangrijk voor kwekers en kopers te weten dat de betrokken vervoerders hun eigen klanten blijven bedienen en de bestaande afspraken met vervoerders gelijk blijven. Ook in de toekomst kunnen klanten gebruik maken van de vervoerder die hun voorkeur heeft. We willen op eigen kracht klanten voor ons winnen. Door ons gezamenlijke grote wagenpark kunnen we snel en flexibel inspelen op de wensen van onze klant.”

Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten en zal op termijn onder andere gekoppeld worden aan de digitale marktplaats Floriday. Volgens RFH hebben kwekers, kopers en retailers de vrije keuze om gebruik te maken van de transportdiensten van Floriway. "Van enige verplichting is geen sprake, ook niet bij levering op een RFH-locatie of afvoer vanaf een RFH-locatie."

Volgens FloraHolland verandert er de komende tijd niets voor de klanten van de verschillende transportbedrijven. Vanaf heden start Floriway met de integratie van de verschillende bedrijven. Op termijn zullen de bedrijven onder de nieuwe naam Floriway gaan opereren. 


Redactie Floranews | 25-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS