zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Waarom investeren in goede tuinmeubelen?

Waarom investeren in goede tuinmeubelen?

Een tuin vol mooie fleurige planten, een mooi terras en eventueel een lekkere veranda. Nu alleen de tuinmeubelen er nog bij uitkiezen. Hierbij is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan. Je koopt ze tenslotte niet elke dag en je wil er graag, net als van je tuin, langere tijd van genieten. Tuinmeubelen moeten door de wisselende weersomstandigheden tegen een stootje kunnen. Het loont daarom de moeite om te investeren in een tuinset van goede kwaliteit, zoals een tuinset van weerbestendig materiaal met een goede coating. Zo heb je langer plezier van je tuinset. In dit artikel leggen we uit waarom.

Goedkoop is duurkoop

Soms pakt een beoogde besparing, bijvoorbeeld door een goedkope tuinset op de kop te tikken, anders uit omdat we eventjes niet opletten. Goedkoop is duurkoop is het gezegde, en dat is maar al te vaak waar. Hoewel goede tuinmeubelen duurder zijn, bespaar je op de lange termijn toch geld. Dat zit zo. Je kunt van een goed onderhouden tuinset jarenlang, of soms zelfs een leven lang, plezier hebben. Goedkope tuinmeubelen kunnen na verloop van tijd gaan roesten, scheuren of verkleuren door de zon. Het is dus maar de vraag of deze tuinmeubelen meerdere zomers meegaan.

Materiaalkeuze

Toegegeven, een goedkope tuinset hoeft niet in alle gevallen van mindere kwaliteit te zijn dan iets duurs. Soms kunnen tuinmeubelen verkocht worden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wel zegt het materiaal van de tuinmeubelen veel over de duurzaamheid. En daar hoort nu eenmaal een bepaald prijskaartje bij. Veruit het duurzaamste materiaal van tuinmeubelen is hardhout met FSC keurmerk. Een alternatief kan gevonden worden in naaldhout met keurmerk of vlechtwerk (wicker).

Comfort

Goede tuinmeubelen bieden veel meer zit- en ligcomfort. In de eerste plaats heeft dit met de materiaalkeuze te maken, maar met ook de prettige extra’s. Over het algemeen hebben duurdere tuinmeubelen (ultra)zachte kussens en een comfortabelere zithouding dan goedkopere alternatieven. Dat zit gelijk een stuk lekkerder.


Redactie Floranews | 25-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS