zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Gebruikers vragen om verdere verbetering CC-pool

Gebruikers vragen om verdere verbetering CC-pool

Afgelopen voorjaar hebben Container Centralen (CC) en Royal FloraHolland (RFH) met gerichte acties ingezet op het verhogen van de kwaliteit van de CC-pool. Deze acties hebben volgens de gebruikers van de CC-pool wel gezorgd voor verbetering, maar is verdere verbetering mogelijk en nodig. Dit hebben zij afgelopen zomer tijdens de aanvoerdersbijeenkomst aangegeven.

RFH heeft de de afgelopen periode de ingangscontroles bij de CC-depots gestandaardiseerd en verbeterd. Dit heeft volgens RFH gezorgd voor een daling van het percentage kapotte CC-platen bij uitgifte. "De ingangscontrole blijft belangrijk in onze aanpak. Ook de visuele controles bij het ophalen van de CC-platen blijven nodig. Alleen samen komen we tot een goed en gewenst resultaat om de kwaliteit van de CC-pool te verhogen", aldus RFH.

Container Centralen focust met haar verbeteracties op slotjes en CC-platen. Zij heeft diverse acties benoemd richting het seizoen 2022. Zo is het voornemens om in 2021 en 2022 15 procent nieuwe CC plywood platen in te laten stromen in de CC-pool en in 2023 20 procent. Hiermee wil het in zes jaar tijd het volledige CC contractvolume aan platen vervangen door nieuwe plywood platen. Daarnaast start het met de voorbereiding van de ontwikkeling van een nieuw label  ter vervanging huidige CCTAG5 label en verhoogt het de kwaliteit inspecties bij inname op CC-depots in Europa.

In december van dit jaar organiseren RFH en CC opnieuw een aanvoerdersbijeenkomst om met de gebruikers van de CC-pool te bespreken wat er goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen.

foto RFH 


23-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS