zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Hommelkasten met een duurzame toekomst

Hommelkasten met een duurzame toekomst

Koppert Biological Systems heeft een hommelkast voor natuurlijke bestuiving ontwikkeld, waarbij de CO2-voetafdruk van de kast met 52 procent wordt verkleind. Het heeft de voetafdruk weten te verbeteren door het gebruik van 85 procent gerecyclede of hernieuwbare materialen.

Het bedrijf produceert al meer dan dertig jaar hommelkasten voor de land- en tuinbouw. Altijd met duurzaamheid en samenwerken met de natuur hoog in het vaandel. Het karton van de kasten wordt al sinds enkele jaren gemaakt van gerecycled papier. Meer nu worden ook de plastic onderdelen van de nestkast, zoals de deur van het ‘hommelhuis’ en de voering van de nestkast, gemaakt van 100 procent post-consumer gerecycled plasticafval. En zelfs de drukinkt die op de buitenkant van de verpakking wordt gebruikt, is vrij van zware metalen.

Duurzame stappen vooruit

Het post-consumer gerecyclede plastic dat voor de hommelkasten wordt gebruikt, is van een hoogwaardige kwaliteit en is uitgebreid getest om zowel de functionaliteit van het product als de behoeften van de hommels te garanderen. Kopperts leverancier verklaart dat het "de ecologische voetafdruk met 52 procent vermindert, vergeleken met traditionele polymeren van virgin plastic." Deze nieuwe productupdate is de volgende stap naar een 100 procent milieuvriendelijke nestkast.

"Dit brengt ons een paar stappen dichter bij onze missie om niet-hernieuwbare plastics te vervangen door milieuvriendelijke materialen en de hoeveelheid afval voor telers te verminderen", aldus Remco Huvermann, productmanager voor Natupol. "Het Natupol-assortiment wordt continu kritisch bekeken en de nieuwe duurzame hommelkasten vertegenwoordigen drie jaar onderzoek en ontwikkeling."

Ambassadeurs

De hommelkasten van Koppert werden als een van de eerste in de jaren negentig in de kassen geïntroduceerd en waren een soort ‘ambassadeurs’ voor de biologische bescherming van gewassen. Ze zorgden ervoor dat er geen chemische middelen werden gebruikt terwijl de hommels hun belangrijke bestuivingswerk deden. Telers die Natupol-kasten gebruikten, stapten al snel over op biologische oplossingen om plagen en ziekten te bestrijden en ze namen doorslaggevende stappen om hun producten vrij van chemische residuen te houden.


Redactie Floranews | 20-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS