zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Out-of-the-box met zomerbloemen

Out-of-the-box met zomerbloemen

Bloemen zetten we meestal in een vaas op tafel of in de vensterbank. Er zijn echter veel meer manieren om mooie bloemen te laten schitteren. iBulb heeft een paar manieren uitgewerkt, waarmee je van de gebaande paden afgaat en nog meer kan genieten van een bos zomerbloemen. 

Aan een touwtje

Bloemen zijn vaak gebonden in een bos. Maar solitair kunnen ze beter hun schoonheid laten zien. Je doet dit door ze aan een touwtje te hangen. Bevestig de bovenkant van het touw aan een lamp of een wandornament. Bevestig aan de onderkant een plantenbuisje met water. Snijd de stelen schuin af op de lengte die jij mooi vindt en plaats ze in de buisjes. 

Zet bloemen buiten

Een bos bloemen associëren we met het opvrolijken en stylen van het interieur. Maar waarom zou je er niet buiten van genieten? Probeer het eens en je zult zien dat ze stralen in de buitenlucht. Een extra voordeel is dat je buiten lekker groots kunt uitpakken, mocht je binnen wat kleiner behuisd zijn. Vooral met lange zomerbloemen als Dahlia, lelie en gladiool is het een succes.

In een schaal

Een vaas is een mooie manier om je bloemen te laten shinen. Maar hiermee neem je voor lief dat - in een dichte vaas - de stelen uit het zicht vallen, en - in een doorzichtige vaas - je naar troebel water kijkt. Denk eens anders en geniet ook van het groen onder de bloemen door ze in een schaal te zetten. Zorg dat de onderkant van de stelen in het laagje water staan, dan drogen ze niet uit.

Op de poef

Een poef is om lekker op te zitten. Maar het kan ook dienen als voetstuk voor jouw bloemen. Zo blijft je tafel vrij en staan je bloemen toch in het zicht. Zorg ervoor dat je eerst een dienblad of bord op je poef legt, zodat er geen kringen in komen. Hierop zet je jouw vaas met bloemen. Dahlia’s zijn echte showstoppers om op dit voetstuk te laten stralen.

In de fruitschaal

Stapelen is op het moment helemaal hip. In combinatie met bloemen kan dit met van alles, zoals schalen, bekers, borden en kommen. Het kan ook met fruitmanden! Doe eens gek en pas dit toe bij jouw zomerbloemen. Kies een leuke vaas uit die bij de fruitschaal past, en zet hier de bloemen in. Deze vaas plaats je vervolgens in de fruitschaal.

Altijd bij je

Bloemen maken je blij, en met bloemen maak je anderen blij. Waarom zou je ze eigenlijk thuis neerzetten? Dan kun je er alleen van genieten als je in huis bent. Denk out-of-the-box en houd ze 24/7 bij je, in een tas. De bloemen worden op deze manier een verlengstuk van je outfit, die jou en de mensen om je heen een lach op het gezicht geeft. Hoe leuk is dat?

foto's: iBulb


Redactie Floranews | 18-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS