zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Vierde seizoen Vlog uit de kas van Glastuinbouw Nederland

Vierde seizoen Vlog uit de kas van Glastuinbouw Nederland

Het vierde seizoen van Vlog in de kas is onlangs van start gegaan. Het is alweer het vierde jaar dat Glastuinbouw Nederland jongeren inzet als ambassadeurs voor de glastuinbouwsector. Het betrekken van jongeren bij het werk in de kassen is voor de organisatie een belangrijk aandachtsgebied.

Steeds meer glastuinbouwbedrijven krijgen door economische groei en dalende werkloosheid te maken met een tekort aan personeel. Internationale werknemers zijn en blijven essentieel, maar door de corona-uitbraak is de inzet van deze groep niet langer vanzelfsprekend. Gelukkig springen studenten en scholieren tijdens de zomervakantie bij. Op veel bedrijven worden zij gezien als een welkome aanwinst met toekomstperspectief.

In Vlog uit de Kas laten enthousiaste jonge werknemers van verschillende glastuinbouwbedrijven zien hoe hun werk in de kas eruitziet. Wat zijn hun taken en waarom kozen ze voor deze baan? Met de vlogs wil het andere jongeren motiveren en inspireren voor het werken in de glastuinbouw. Dit seizoen zijn er zes vlogs te zien, van jongeren die werkzaam zijn in kassen verdeeld over het hele land. De eerste vier staan al online. De volgende twee volgen de komende twee weken.

Diverse belangenorganisaties spraken eerder dit jaar hun zorgen uit over een dreigend tekort aan internationale werknemers vanwege de coronacrisis en beperkende maatregelen vanuit overheden. Dit probleem staat volgens Glastuinbouw Nederland los van de arbeidskrapte die er sowieso in Nederland heerst. Die krapte doet zich ook voor in de glastuinbouwsector. Studenten en scholieren, die bijspringen tijdens hun vakantie of in het weekend, zijn ook in dit opzicht een absolute aanwinst voor de sector.


Redactie Floranews | 16-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS