zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Dümmen Orange installateert ErfGoedVloer op locatie De Kwakel

Dümmen Orange installateert ErfGoedVloer op locatie De Kwakel

Dümmen Orange is gestart met de installatie van een ErfGoedVloer op haar locatie in De Kwakel. Het bedrijf gaat de nieuwe teeltvloer – een teeltlaag van ongeveer 20 centimeter – gebruiken voor de teelt van snijchrysanten in de showkas. De nieuwe teeltvloer stelt de veredelaar in staat om emissieloos te kunnen telen.

De ErfGoedVloer bestaat uit een waterdichte folie waarin een aan- en afvoersysteem voor water is verwerkt. Daarbovenop komt een laag van vijf centimeter gesteente. Deze laag wordt afgedekt met een speciaal gronddoek en een laag teeltaarde. Hierdoor kan zeer uniform water gegeven worden en het overtollige water worden afgevoerd en weer opgevangen.

"De installatie van de ErfGoedVloer in De Kwakel past bij ons streven om de teelt van snijchrysanten te verduurzamen. Die teelt vindt nu nog in de grond plaats. Samen met ErfGoed en andere partijen willen we de sector laten zien dat er ook goed toepasbare innovaties beschikbaar zijn voor in de grond geteelde snijbloemen. We verwachten begin 2022 de eerste ErfGoedVloer-chrysanten te kunnen oogsten", aldus Reinoud Hagen, Managing Director Cut Flowers van Dümmen Orange.

"Plantgezondheid, teeltoptimalisatie en het gebruik van water, meststoffen en energie zijn concrete uitdagingen voor de chrysantenteler. Met de ErfGoedVloer geven we hierop een antwoord", vertelt Cock van Bommel, Business Development Manager van ErfGoed.  "Proeven in 2020 en 2021 hebben laten zien dat het goed mogelijk is om op de ErfGoedVloer het hele jaar rond chrysanten te telen. Behalve de besparingen op het gebruik van water, meststoffen en energie, verliep ook de biologische gewasbescherming beter."

Reinoud Hagen (links) en Cock van Bommel (rechts)

"Door de beperkte grondlaag is het gebruik van bio simulanten een betaalbare optie en we hebben de stuurbaarheid van meststoffen en water als een groot voordeel ervaren, met name aan het einde van de teelt. Telers van snijchrysanten kunnen nu bloemen oogsten waar geen vocht of condensatie op zit.’ 


Redactie Floranews | 13-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS