donderdag 7 juli 2022
FN TOP add FN TOP logo

Bloembakken watergeven met reusachtige elektrische bloemengieter van 500 liter

Bloembakken watergeven met reusachtige elektrische bloemengieter van 500 liter

De bloembakken in Amsterdam krijgen tegenwoordig vers water met een zogenoemde E-cargo. De 100 procent elektrische bestelwagen is door Oase Lease omgebouwd tot een reusachtige bloemengieter van maar liefst 500 liter. Het water wordt uit de grachten gehaald.

Het Bemmelse groenbedrijf heeft in gezamenlijke opdracht van de gemeente Amsterdam, lokale ondernemers en hoveniersbedrijf Dolmans Wieringen Prins in diverse stadsdelen duizenden hanging baskets, brugbaskets en piramides aangebracht en zorgt daarbij tevens voor het onderhoud gedurende het bloeiseizoen. De gloednieuwe E-cargo werkt geluidloos. Chauffeur Marcin kan daarom ’s ochtends al om 05.00 uur op pad en geeft water zonder geluidsoverlast te produceren voor bewoners of voorbijgangers. De smalle wagen kan probleemloos door nauwe straatjes rijden. Na een proefperiode van 4 maanden is Amsterdam de eerste stad waar de E-cargo volledig wordt ingezet voor de verzorging van hanging baskets en bloempiramides.

Foto: Oase Lease/VidiPhoto

De E-cargo kan met een sproeilans gericht watergeven. Woordvoerder Arnoud Oortwijn van Oase Lease: “De E-cargo is als emissievrij voertuig een logische, maar belangrijke stap voor ons als bedrijf. We kunnen zo nog duurzamer te werk gaan en de kwaliteit van onze producten garanderen. Wij verwachten dat in de toekomst meer steden een beroep doen op onze emissieloze bedrijfswagen. Diverse gemeenten hebben al interesse getoond.”

Citydressing

Het vergroenen van steden met onder meer hanging baskets, ook wel citydressing genoemd, heeft tal van voordelen. Allereerst levert de zomerbloei een belangrijke bijdrage aan de uitstraling en sfeer in de stad. Onderzoeken wijzen uit dat men zich veiliger voelt in een groene omgeving. De bakken zijn beplant met onder meer Petunia, Verbena en Bidens. Deze zomerbloeiers bevatten nectar waar onder meer bijen, hommels en vlinders op afkomen. 


Redactie Floranews | 13-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS