zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Bredefleur draagt bedrijfskleding gemaakt van gerecyclede PET-flessen

Bredefleur draagt bedrijfskleding gemaakt van gerecyclede PET-flessen

Leliekweker Bredefleur heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom heeft het nu niet alleen geïnvesteerd in zonnepanelen, maar ook in duurzame bedrijfskleding. Met de zonnepanelen worden huishoudens uit de regio voorzien van stroom. De nieuwe bedrijfskleding is gemaakt van een milieuvriendelijk geproduceerd garen, vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen en biologisch katoen. Hiermee zet de kweker stappen naar een groene(re) wereld.

Ruben (links) en Levi (rechts) Evers in hun nieuwe bedrijfskleding, gemaakt van gerecyclelde PET-flessen

Gebruikte PET-flessen worden ingezameld via een mechanisch proces en verwerkt tot ‘vlokken’. “De stoffen gemaakt van deze garens zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar ook mooi en comfortabel. Een absolute voorwaarde voor het dragen van de bedrijfskleding voor onze medewerkers”, aldus Levi Evers van Bredefleur. De kleding is GRS (Global Recycle Standard) gecertificeerd. Daarnaast is er in de kleding organisch katoen verwerkt dat GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd is. De organisch geteelde katoen en de teelt ervan is daarmee ook terug te leiden tot de plantage.

De unieke, duurzame lijn in bedrijfskleding is ontwikkeld door Galladio Corporate Fashion uit Wateringen, geheel naar wens van Bredefleur. “Wij streven naar een productie waarin comfortabele en duurzame werkkleding elkaar ontmoeten. Een productie met respect voor de mens en onze natuur. Naast katoen als belangrijkste biologisch afbreekbare natuurlijke grondstof worden er steeds meer milieuvriendelijke alternatieven gebruikt”, aldus Menno van Dijk, Accountmanager bij Galladio.

Zonnepanelen op de kas 

Ook met de aanleg van 1068 zonnepanelen laat Bredefleur zien dat duurzaamheid een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering is. Greenchoice neemt de stroom af van de zonnepanelen, die samen zo’n 364 MWh per jaar opwekken. Goed voor meer dan 120 huishoudens. Als duurzaam energiebedrijf helpt Greenchoice met het zelf opwekken van groene stroom, het besparen van energie en compenseert het gasverbruik van zijn klanten.

Zonnepanelen Bredefleur LeliekwekerPeter Evers van Bredefleur: “Samen geven we het imago van de sector een positieve impuls! Met ons duurzaamheidstraject dragen wij stapje voor stapje ons steentje bij.”


Redactie Floranews | 13-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS