donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Het verhaal achter het Olympische boeket voor medaillewinnaars

Het verhaal achter het Olympische boeket voor medaillewinnaars

Hulde aan alle atleten die hebben deelgenomen aan de recente Olympische Spelen in Tokio en in het bijzonder aan degenen die hebben gewonnen. Wij hebben genoten van jullie geweldige prestatie en uitzonderlijke performances. Soms met bijzondere verhalen over de uitdagende weg die werd afgelegd om de overwinning te behalen.

Wat mij opviel tijdens de medaille-uitreikingen, is het prachtige boeket bloemen dat aan elke medaillewinnaar werd gegeven. Grote gratis publiciteit voor bloemen inderdaad! Wat velen van u waarschijnlijk niet weten, is dat ze meer zijn dan alleen maar bloemen. Er zit een heel verhaal van symboliek en hoop achter dit Olympische overwinningsboeket.

Het ontwerp en de bloemen zijn zorgvuldig gekozen door de Olympische organisatoren in Japan. De gebruikte bloemen worden voornamelijk geteeld in gebieden die in 2011 getroffen zijn door de aardbeving in Oost-Japan. Gehoopt wordt dat de Olympische Spelen een perfecte gelegenheid zullen bieden om hun charme bij een wereldwijd publiek te promoten. De bloemen werden gekozen vanwege de speciale betekenis die ze hebben voor de door de ramp getroffen gebieden.

Zonnebloemen uit Miyagi: Ouders die kinderen verloren, keerden terug naar het gebied om zonnebloemen te planten op de heuvel in Miyagi waar kinderen veiligheid zochten voor de aanstormende tsunami. Elk jaar staat de heuvel met zonnebloemen in bloei ter nagedachtenis.

Lisianthus uit Fukushima: Tegenwoordig kweekt een non-profit organisatie bloemen in Fukushima om de hoop op herstel na de aardbeving te voeden.

Gentianen uit Iwate: Deze regio is alom bekend om zijn productie van gentianen. De indigoblauwe kleur komt overeen met het embleem van de Spelen van Tokyo 2020.

Men hoopt dat de bloemen niet alleen de kracht van de mensen en de herstelinspanningen in deze door de ramp getroffen gebieden in Japan weerspiegelen, maar ook een nieuw licht op hen zullen schijnen.

Nog zo'n prachtig voorbeeld van de betekenis van bloemen en hun betekenis in het leven.  

Harm Custers
Hoofd Marketing EMEA bij Takii Europe


11-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS