zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Nieuw bij... Glastuinbouw Nederland

Nieuw bij... Glastuinbouw Nederland

Marrah Pfister is de nieuwe netwerkcoördinator bij Glastuinbouw Nederland voor de sierteeltgewassen bromelia, freesia en amaryllis. Ze heeft haar studie Toegepaste biologie aan HAS Den Bosch afgerond en is vrijwel direct hierna begonnen als netwerkcoördinator.

Pfister komt uit Wognum en heeft van jongs af aan gewerkt in de glastuinbouw in West-Friesland. Haar moeder was werkzaam in de veredeling. Zo ook ontstond ook bij Marrah de interesse voor biologie, bloemen en planten. Pfister heeft gewerkt bij een rozenteler, die later is overgestapt naar potplanten, bij veredelingsbedrijf Dekker Chrysanten en bij een tomatenteler in Middenmeer.”

Tijdens haar studie heeft ze samen met twee andere HAS-studenten in opdracht van Glastuinbouw Nederland onderzoek gedaan naar de wants Nesidiocoris tenuis. Tijdens dit onderzoek keken ze met name hoe Nesi overleeft in en buiten de kas. Het onderzoek werd begeleid door Annelies Hooijmans, die Pfister wees op de vacature van netwerkcoördinator.
 


Leandra de Boef | 09-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS