zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Ambitieus Beauty Plants scoort met Mandevilla terrashit van het jaar

Ambitieus Beauty Plants scoort met Mandevilla terrashit van het jaar

Met de Mandevilla heeft Beauty Plants uit Maasland de best verkopende terras- en balkonplant van dit moment in het assortiment. De van origine Zuid-Amerikaanse klimheester is in een paar jaar tijd ongekend populair geworden. Dat verklaart ook de groei van het familiebedrijf, dat inmiddels zeven hectare en vier locaties in gebruik heeft. Vader Nol en zonen Tim en Stef willen echter niet achterover leunen. “Wij willen de belangrijkste speler in de Mandevilla-markt worden op gebied van noviteiten en aangevoerde aantallen.”

V.l.n.r. Tim, Nol en Stef Koene

De introductie van een nieuwe huisstijl moet de eerste stap richting meer zichtbaarheid voor Beauty Plants zijn. “We willen de markt laten zien dat we niet stilzitten. We ontwikkelen het product nog steeds verder door”, vertelt Stef Koene die verantwoordelijk is voor verkoop en marketing.

Mandevilla belangrijkste teelt

Pas sinds vijf jaar legt de Maaslandse kweker zich toe op de teelt van de Mandevilla. Actief in potplanten is het familiebedrijf echter al langer. In het jaar 2002 maken de paprika’s plaats voor de eerste potplant, de Camellia. In 2005 volgt opnieuw een aparte kamerplant, de Anigozanthos. Inmiddels is de Mandevilla de belangrijkste teelt op het bedrijf dat aan de Burgerweg in Maasland de hoofdlocatie heeft.

Bloei van april tot eerste vorst

In enkele jaren tijd heeft de Mandevilla een toppositie in de markt voor terras- en balkonplanten gekregen. "Het is een heel dankbaar product voor de consument’, vertelt Stef Koene. "Van april tot en met de eerste vorst bloeit de Mandevilla aan één stuk door. Consumenten die er eenmaal één hebben gekocht kopen de plant het volgend jaar weer. Ook op horecaterrassen kom je de plant veel tegen." Stef en broer Tim, die de operationele leiding heeft, zijn de tweede generatie in het bedrijf. Vader Nol is ook in het bedrijf actief, onder meer voor de teelt, de arbeidsregistratie en de certificatie.

Mandevilla Sundaville

Beauty Plants is gespecialiseerd in de Mandevilla Sundaville, het soort met de meeste bloemen. Ze telen ze in de kleuren rood, wit, licht- en donkerroze. "Door de populariteit van het product zijn meerdere veredelaars ermee aan de slag gegaan. Sundaville is het meest vernieuwende merk met de beste eigenschappen. Daarom hebben we ons aan hen verbonden." De Sundaville Flamingo is een exclusieve variëteit die alleen bij Beauty Plants in de kassen staan.

De Mandevilla Sundaville vindt zijn weg vooral naar Frankrijk, België en naar de Scandinavische landen. Als een van de weinige Mandevillakwekers heeft Beauty Plants ook het ZPa2-certificaat voor export naar Engeland en Zweden. Met dit certificaat toont het aan dat de planten vrij van witte vlieg zijn. Per jaar verlaten in totaal 1 miljoen planten van de drie soorten het bedrijf. Binnenkort volgt ook een vernieuwde website.

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 06-08-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS