woensdag 8 december 2021
FN TOP logo 2105 Palletcentrale

Innovatie in plantverpakkingen

Innovatie in plantverpakkingen

Tuinderszoon Steef van Schie uit Maasdijk bedacht via zijn wereldreis in Australië en Azië de volgende stap die hij wilde zetten in zijn carrière. Met zijn studie commerciële economie,  tuinbouwachtergrond vanuit huis én zijn visie op duurzaam ondernemen richtte hij samen met Jan van Geest van Espérit Plant Click-pax op.

Meer online verkoop

“Teruggekomen van mijn reis, ben ik bij mijn vader Sjaak van Schie begonnen met de online verkoop van hortensia’s. Door toeval kwam ik in contact met Jan van Geest, de eigenaar van Espérit Plant in ’s-Gravenzande. Hij zag uitdagingen met de verpakkingen ontstaan, zeker nu de online verkoop sterk in de lift zit.”, vertelt de 27-jarige ondernemer aan MKB-Westland. “We besloten samen een bedrijfje op te zetten, waarbij ik met mijn markt- en productkennis zorgdraag voor de bedrijfsvoering. Jan biedt de huisvesting, maar ook de connecties die erg belangrijk zijn. Midden in de coronacrisis begonnen wij met deze startup.”

Gepatenteerd verpakkingssysteem

Samen met het bedrijf Paxspring uit Weesp bedenkt Van Schie de nieuwe verpakkingssystemen, waarbij op het ‘clicksysteem’ zelfs patent is aangevraagd. Het systeem komt kortweg neer op het fixeren van planten in een kartonnen doos, zodat de pot wordt klem gezet. “Door de inkeping aan de buitenkant van de doos hebben we geen extra materiaal nodig om de doos op te vullen. Door deze minimalisatie besparen we uiteindelijk geld en zijn we duurzaam bezig. De doos moet relatief eenvoudig in elkaar te zetten zijn, er wordt ook bekeken of we een vouwmachine kunnen ontwerpen. Op deze manier wordt de webshop handige hulpmiddelen geboden om onze materialen te gebruiken.” zegt Van Schie.

Nichemarkt

De CO2-emissie die gepaard gaat met de productie wordt gecompenseerd via de Land Life Company; ontboste gebieden worden herplant als natuurlijk bos, met beheer. Behalve de duurzaamheid is commercieel slagen net zo belangrijk voor Van Schie: “De tuinbouw is qua commercie vaak een slow adapter. Waar nu nog veel via de bloemist en de supermarkt wordt verkocht, zullen webshops komende jaren flink gaan groeien. Click-pax zal geen breed scala aan verpakkingsmiddelen aanbieden, we richten ons op deze niche. We hebben een lange adem en als we zo doorgaan, worden we vanzelf de beste. Onze duurzame ideeën delen we graag; als iedereen de wereld maar voor 1% verbetert, wordt de wereld 100% mooier!”

bron en foto: MKB-Westland - fotograaf Thierry Schut 


Redactie Floranews | 27-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2111Beekenkamp


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS