maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Floreac wint prestigieuze Trophee dOr 2021 van JardinPlus

Floreac wint prestigieuze Trophee dOr 2021 van JardinPlus

Floréac heeft voor de tweede keer op rij de Trophée d’Or gewonnen. Het Belgische bedrijf werd door het Franse magazine ‘Jardineries’ bekroond met de award als beste leverancier van kamerplanten en snijbloemen. Vorig jaar behaalde het bedrijf uit de Floré Group ook goud in precies dezelfde categorieën innovatie, logistiek en commerciële dynamiek/communicatie.

De jury prijst Floréac nog steeds voor zijn belangrijkste pijlers: samenwerking, innovatie en service. Key Accountmanager Guillaume Bianco licht het succes toe. “De kracht van sociale netwerken blijft een belangrijke motor. Grenzen vervagen waardoor trends sneller doorstromen en er geen verschil meer is tussen stad of platteland.”

Naast social media is ook de webshop van Floréac een essentieel instrument om klanten te ondersteunen. “Via onze webshop verspreiden we de allerlaatste trendy ideeën tot in het winkelpunt. We laten ons hierbij inspireren door moodboards op Pinterest en Instagram. Maar ook praktisch is onze webshop een efficiënte tool. Denk maar aan het juist inschatten van levertermijnen, onderlinge communicatie tussen producenten en klanten ... Allemaal stappen richting een duurzaam partnerschap.”

Plaatselijke banden

Op alle niveaus – logistiek, communicatie, winkeladvies en dienst na verkoop – smeden vertegenwoordigers van Floréac plaatselijke banden. “Ondertussen zijn er dat in Frankrijk er al vier”, verklaart Bianco. “In het winkelpunt geven ze onze klanten originele presentatietips. Ook ons magazine dat vier keer per jaar verschijnt, helpt klanten om eigen consumenten te inspireren.”

Innoveren en verduurzamen

Ook in 2021 ligt de lat hoog. Floréac blijft de groei van zijn klanten ondersteunen. Het streeft naar succesvolle partnerschappen met zijn telers, hen een duw in de rug geven op de concurrerende markt. Concreet voorbeeld? Innovaties als het exclusieve SILENCE, ça pousse-assortiment. “Zowel de beginnende consument vindt zo zijn gading, als de ervaren plantenliefhebber”, verduidelijkt Stefaan Duchi, commercieel verantwoordelijke van Floréac.

Duurzame ontwikkeling blijft ook een belangrijke hefboom. Floréac investeert hier al jaren in. “We stimuleren onze klanten om te werken met plantenpotten van herbruikbare vezels en zo weinig mogelijk wegwerpplastic te gebruiken. Ook duurzaam gekweekte planten horen in dit rijtje thuis. Bovendien zijn onze gebouwen sinds 2006 passief.”

Optimistisch de toekomst tegemoet

Hoe kijkt Floréac naar de uitdagingen die op ons afkomen? Aan het aanbod dat de vraag niet aankan. Of aan de lange levertijden en hoge kosten van producten uit Aziatische landen? Stefaan Duchi kijkt met een optimistische blik naar deze verschuivingen. “We passen ons aan. Bovendien stellen we vast dat er steeds meer producten uit Europa komen. Maar sowieso moeten we heroriënteren en op zoek naar alternatieven. Maar als de hele industrie zich herbezint en investeert, zal dat grote stap voorwaarts betekenen voor de Europese economie.”

 


Redactie Floranews | 19-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws



2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS