zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Hoe duurzaam is een roos uit Ecuador?

Hoe duurzaam is een roos uit Ecuador?

Hoe duurzaam is een roos uit Ecuador? Een vraag die niet voor niets steeds vaker wordt gesteld. Duurzaamheid is, van kweker tot consument, een steeds belangrijker thema. Niet alleen de roos is nu belangrijk, maar ook de wijze waarop deze wordt geteeld en verhandeld.

Farm Direct, importeur van Ecuadoraanse rozen, gaat regelmatig in gesprek met bloemisten. Daaruit blijkt dat de duurzaamheid van Ecuadoraanse rozen niet voor iedereen even duidelijk is. Want ja, hoe duurzaam is een roos uit Ecuador nou eigenlijk? Om onderbouwd antwoord te geven op deze vraag is Farm Direct de literatuur ingedoken.

Het blijkt dat de ecologische impact van geïmporteerde rozen uit Ecuador, in termen van uitstoot, meestal lager is dan die van lokale productie. De uitstoot van de luchtvaart is namelijk over het algemeen lager dan de uitstoot van kasverlichting en -verwarming. Ook hebben Ecuadoraanse kwekers een positieve socio-economische impact op het land doordat ze de lokale bevolking een stabiel inkomen en een veilige werkgelegenheid bieden.

"Het onderzoek en het bestuderen van de rapporten heeft in ons een nieuwe vlam doen ontwaken. Het voelt alsof we een nieuwe missie hebben. We zijn altijd bewuste ondernemers geweest, maar nu zien we dat we nog meer kunnen doen, meer willen doen."

Benieuwd naar alle bevindingen van Farm Direct? Lees ze hier.  


Redactie Floranews | 16-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS