maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

PUUR Bloem & Binnen omlijst bedrijfsvoering met duurzame status

PUUR Bloem & Binnen omlijst bedrijfsvoering met duurzame status

Bloem- en interieurwinkel PUUR Bloem & Binnen in Schoonhoven heeft de duurzaamheidscertifciering Barometer Duurzame Bloemist behaalt. Eigenaren en bloembinders Nelleke Hoek en Judith van Vuurde vinden het belangrijk voor bestaande en toekomstige klanten bewuste keuzes te maken.

“Met het duurzaamheidscertificering tonen we aan dat we bewust met het milieu bezig zijn. Niet alleen voor bestaande klanten, maar ook voor toekomstige klanten. Wij geloven dat we allemaal bewuster met het milieu om moeten gaan”, aldus Nelleke en Judith die met Afbeelding met tekst, persoon, grond, buiten

Duurzame inkoop

De helft van de ingekochte bloemen en planten heeft een duurzaam keurmerk en dat is ruim 20 procent meer dan vereist. Het duo is daarmee onderweg naar de gouden status, dat als doel met stip aan de horizon staat. Het team van PUUR Bloem & Binnen koopt veelal het milieukeurmerk MPS-A(+) in, maar ook andere keurmerken zoals EKO/Biologisch, On the way to PlanetProof en Fairtrade/Max Havelaar zijn toegestaan. 

Verantwoorde bedrijfsvoering

Het hele proces van certificeren heeft door de coronacrisis ongeveer een jaar geduurd. Van inkoopregistratie tot het doorvoeren van aanpassingen in de winkel, denk aan het gebruik van verantwoorde schoonmaakmiddelen, maar ook energiezuinig rijden en LED-verlichting. “Zaken als groene stroom, afvalscheiding en duurzaam verpakkingsmateriaal hadden wij al op orde, maar wij vonden de begeleiding via het bloemistencollectief FloraNL wel prettig. Dit maakte het certificeren voor ons wel makkelijker. Zij hadden de knowhow en hiermee werd ook wat werk uit handen genomen”, zegt Nelleke.

Een groot voordeel van FloraNL is dat ook landelijk bezorgd kan worden. Alle aangesloten bloemisten hebben de intentie zich te certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist. “Een duurzaam boeket voor iedere zakelijke klant is daarmee dichterbij dan je denkt”, stellen de dames.

 

Bezoekadres:
PUUR Bloem & Binnen
Kerkstraat 1
2871 ED Schoonhoven

 

www.puurbloemenbinnen.nl

 


 


15-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS