maandag 27 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Hendrik Muilwijk start kleinschalige kwekerij met grootse missie

Hendrik Muilwijk start kleinschalige kwekerij met grootse missie

Hendrik Muilwijk uit Stolwijk is na jarenlang experimenteren met gewassen zijn bedrijf Muilwijk Snijbloemen gestart. Hij is er klaar voor om de markt te gaan voorzien van hoogwaardige snijbloemen uit de Zuid-Hollandse buitenteelt.

Muilwijk had op jonge leeftijd al sterk de ambitie om een eigen kwekerij te starten. Vanaf zijn jeugd werkte hij bij zijn vader op de kwekerij. De kennis en de vaardigheden zijn hem al jong bijgebracht. In 2017 kreeg Hendrik een nostalgische groentekwekerij in Stolwijk op het oog. Drie jaar is Hendrik bezig geweest met het verkrijgen van de juiste vergunningen en de aankoop. Na ruim drie jaar lukt het hem om de kwekerij op zijn naam te zetten. Er volgt een periode van sloop en nieuwbouw van de huidige kassen op het terrein in Stolwijk.

Achter de kas op de kwekerij plant Hendrik Ilexxen in de volle grond. In oktober 2020 introduceerde hij zijn eerste oogst onder de merknaam Stolkse 'Klessebessen'. In de nieuwe kassen op de kwekerij heeft Hendrik drie soorten Hydrangea macrophylla aangeplant: Verbena Blue, Pink en White. Eind week 29 verwacht hij zijn eerste bloemen te veilen op FloraHolland Rijnsburg. De Stolkse 'Klessebessen' worden dit jaar vanaf week 47 geveild op de veiling in Rijnsburg.

Muilwijk Snijbloemen Stolwijk

"We zijn een kleinschalige kwekerij. Hierdoor kan ons team de nadruk leggen op duurzaamheid en kwaliteit. De kwekerij is gevestigd in een regio met weinig kwekers. Hier is bewust gekozen, zodat we in het drukke seizoen, met personeel uit de regio de arbeid kunnen verrichten. Zo zijn we niet genoodzaakt om uitzendkrachten in te huren", vertelt Muilwijk.

Kwaliteit staat bij de kweker voorop. "Dat we kleinschalig zijn heeft ook het voordeel dat er veel aandacht op de ontwikkeling van de plant en de bloem gelegd wordt. Hierdoor kunnen we onze planten de juiste voeding en het juiste klimaat geven zodat we een mooi eindproduct krijgen", legt Muilwijk verder uit. "Doordat we met een klein team zijn wordt er veel tijd besteedt in de controle van het product en kan er ook snel worden gecorrigeerd wanneer de kwaliteit in het geding komt."

Ook kan de kwekerij snel leveren wanneer een klant een specifieke bestelling plaatst. Muilwijk Snijbloemen beschikt namelijk over eigen vervoer en is niet afhankelijk van transporteurs die op bepaalde tijden en routes rijden.

 


Redactie Floranews | 15-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS