maandag 27 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Hydrangea eert Russische dichter Anna Achmatova

Hydrangea eert Russische dichter Anna Achmatova

De vooraanstaande Russische bloemisten Natalja Korjakina en Vladimir en Aleksandr Bermjakov hebben een eerbetoon met Hortensia gebracht aan één van de bekendste Russische dichters, Anna Achmatova.

Achmatova was één van de belangrijkste Russische dichters van de 20e eeuw. Zij werd genoemd op de ‘short list’ voor de Nobelprijs voor Literatuur in 1965 en is nog steeds zeer bekend en geliefd in Rusland. In 2021 is het precies 100 jaar geleden dat haar bundel “Podorozjnik” werd gepubliceerd. Een bundel met haar meest romantische gedichten. Alle reden om juist nu Anna Achmatova te eren.

De initiatiefnemers van het eerbetoon zijn Sobolj en Flower Experience. Er is gekozen voor hortensia omdat de bloem bij zo’n bijzondere gebeurtenis het gevoel op weet te roepen dat past bij de romantische gedichten van Achmatova.

De Nederlandse consul-generaal uit St. Petersburg, de heer Lionel Veer, was op uitnodiging van Sobolj aanwezig in Komarovo. Hij was onder de indruk van de bijeenkomst. “Het was heel bijzonder om de prachtige Nederlandse hortensia's op het graf van Anna Achmatova in Komarovo te zien en te luisteren naar de aanwezige floristen die haar gedichten voorlazen”, aldus de heer Veer.

“De handel in bloemen is voor Nederland heel belangrijk en ook in Rusland zijn de Nederlandse bloemen bijzonder geliefd", vervolgt de Nederlandse consul-generaal. 


13-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS