zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Koninklijke Paardekooper Group neemt Van Dillewijn Group over

Koninklijke Paardekooper Group neemt Van Dillewijn Group over

Koninklijke Paardekooper Group wordt 100 procent eigenaar van Van Dillewijn Group. Met de overname versterkt Paardekooper haar positie in de sierteeltsector. De overname ligt nog ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument & Markt. de twee parijen verwachten de deal eind september af te kunnen ronden.

Paardekooper neemt alle aandelen over van de huidige eigenaren. Hieronder vallen Dillewijn Zwapak, het recent overgenomen Alflora evenals de bedrijfsonderdelen Terra International, Vaselife International en Synpro Moulding. De onderdelen worden toegevoegd aan de horti-divisie van Paardekooper, waar ook Broekhof onderdeel van is.

“Door de overname versterken we onze positie als koploper in duurzame verpakkingen zowel nationaal als internationaal. De integratie levert diverse synergievoordelen op waar onze klanten van profiteren. Door nauw samen te werken en pakketten te combineren zijn we nog slagvaardiger", vertelt Johan van Hees, CEO van Koninklijke Paardekooper Group. 

Mark de Krosse, CEO Van Dillewijn Group: “In de huidige tijd is het noodzakelijk om je snel aan te kunnen passen. De transitie naar een duurzaam en toekombestendig bedrijf vergt een grote inspanning. Met Paardekooper ontstaat er volop ruimte en slagkracht om deze transitie in gang te zetten.”

Familiebedrijf Paardekooper heeft ruim 100 jaar historie en ervaring in verpakkingen en levert behalve verpakkingen voor de sierteeltsector ook aan retail, industry, food service klanten en de AGF-sector. Bij Van Dillewijn Group werken ruim 200 medewerkers. Ook zij leveren verpakkingen, bloemisterij-artikelen en decoratie-materialen voor de sierteeltsector. Beide bedrijven zijn internationale ondernemingen met vestigingen in diverse landen.


Leandra de Boef | 08-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS