zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

De Noordwijkse School geeft daglelie nieuwe naam

De Noordwijkse School geeft daglelie nieuwe naam

Heemskerk Vaste Planten introduceert een nieuwe Hemerocallis, een daglelie, onder de naam ‘Red Sakura’. De naam is bedacht door Julia Stam van De Noordwijkse School in het kader van een educatieproject van het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk. De Red Sakura zal vanaf 2023 te koop zijn in vele landen over de wereld.

Voor dit project zijn meer dan 500 basisschoolkinderen uitgenodigd voor een bezoek aan een kwekerij. Hierbij kregen zij een extra bijzondere opdracht: het bedenken van een naam voor een nieuwe oranje Hemerocallis.

V.l.n.r. Bob van Zanten, Julia Stam en Gerard Heemskerk

De Noordwijkse School bracht met de groepen 6, 7 en 8 een bezoek aan Heemskerk Vaste Planten in Noordwijk. Na een korte introductie in de kantine over het bedrijf werden zij onder leiding van directeur Gerard Heemskerk door het bedrijf rondgeleid. Van de stekken in de kas naar de planten op het land. Een bezoekje aan de koelcel en het plaatsnemen in een trekker waren ook één van de hoogtepunten.  De mooiste namen voor de daglelie passeerden de revue. In totaal werden bijna 70 namen bedacht, waarvan er meerdere bruikbaar zijn. Heemskerk koos uiteindelijk voor de naam ‘Red Sakura’, waarbij Sakura verwijst naar een nieuw begin.

De winnaar werd op dinsdag 6 juli werd de winnaar bekendgemaakt. Na een korte toespraak overhandigde Gerard de prijs en oorkonde aan Julia Stam uit groep 6. Zij heeft de eer dat haar naamgeving gekozen is voor de nieuwe bloem. Thuis gaan ze nu zelf aan de slag met het kweken van de ontvangen plantjes. In het najaar wordt beoordeeld wie de beste 'kweker'van de basisschoolleerlingen is.

De Noordwijkse School stimuleert praktijkbezoeken. "Juist op deze manier blijft de kennis veel beter geborgd. De kinderen waren zeer enthousiast en dit brengt ze dichter bij de natuur en de agrarische activiteiten hier in Noordwijk", aldus schooldirecteur Bob van Zanten.

 

 


Redactie Floranews | 08-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS