zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Florensis en Ball nemen veredeling Dipladenia Diamantina over van DHMI

Florensis en Ball nemen veredeling Dipladenia Diamantina over van DHMI

Florensis en Ball Horticultural Company hebben het veredelingsprogramma Dipladenia / Mandevilla overgenomen van het Franse bedrijf D.H.M. Innovation (DHMI).

"De veredeling zal worden voortgezet in een gezamenlijke samenwerking tussen DHMI, Florensis en Ball en het testen van de rassen zal wereldwijd plaatsvinden. De productie- en distributiekracht van zowel Florensis als Ball Horticultural Company zal leiden tot een bredere wereldwijde toegang tot de allerbeste Diamantina genetica", aldus Leo Hoogendoorn, CEO Florensis.

Mike Klopmeyer, President van Ball FloraPlant, voegt hieraan toe: "Ball Horticultural Company heeft de eer gehad om de afgelopen jaren met de familie Lannes samen te werken en de DHMI-genetica te vertegenwoordigen, en we zijn verheugd over de kans om deze genetica verder te ontwikkelen en wereldwijd in onze productie- en distributiebedrijven in te voeren.”

DHMI is sinds 1985 actief in de veredeling van Dipladenia (Mandevilla), Lagerstroemia en Hibiscus. Onder de merknaam Diamantina heeft het bedrijf de afgelopen jaren een aantal bijzondere innovaties op de markt gebracht. Bijvoorbeeld de eerste Dipladenia met echt gele bloemen Diamantina Opal 'Citrine', die direct in prijzen viel op de IPM. Onlangs heeft het nog de Tourmaline Fuchsia geintroduceerd.

DHMI is de afdeling voor onderzoek en ontwikkeling van de Lannes Groep. Daar wordt de
ontwikkeling en de promotie van de nieuwe soorten in de verschillende landen verricht, met name in Europa. Lannes is de huidige producent van Dipladenia en zal als partner nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van nieuwe rassen, productvormen en marketingconcepten. Op deze manier blijven hun jarenlange ervaring en kennis behouden voor een succesvolle toekomst.


Redactie Floranews | 06-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS