zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Rob Baan in hoger beroep over gratis gezonde lunch werknemers

Rob Baan in hoger beroep over gratis gezonde lunch werknemers

Afgelopen week oordeelde de rechter dat Rob Baan van Koppert Cress zijn medewerkers met zijn gratis gezonde lunches verkapt loon betaalt. Als gevolg van deze uitspraak moet Baan 100.000 euro aan achterstallige loonbelasting betalen, verdeeld over vier jaar. Omdat het bedrijf niet wil dat de lunch invloed heeft op het netto salaris van de werknemer, moet werkgever Koppert Cress de verschuldigde belastingen voor zijn rekening nemen.

Baan vertelt het AD allerminst onder de indruk te zijn van de uitspraak. Hij gaat dan ook in hoger-beroep. "De rechter heeft te veel zijn oren laten hangen naar de Belastingdienst, die zich in Nederland als onfeilbaar voordoet. De Arbodiensten en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid juichen het verstrekken van gratis maaltijden toe. Dat houdt werknemers gezond en bezorgt de samenleving enorme gezondheidswinst en een besparing op de ziektekosten.”

De kwestie over de gratis gezonde lunches loopt al sinds 2017, toen Baan de gezonde service voor zijn personeelsleden introduceerde. Volgens Baan is sindsdien het ziekteverzuim bij zijn bedrijf fors gedaald. 

Baan zet zich al jaren in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl. Als producent van innovatieve microgroenten vindt hij dat hijzelf de daad bij het woord moet voegen. Sinds 2017 serveert hij lunches waarin minstens 250 gram groenten is verwerkt. Baan ziet het als onderdeel van zijn missie dat werknemers gezond hun pensioen halen. "Gezonde voeding is daarbij essentieel,” aldus Baan. 

 


Redactie Floranews | 05-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS