zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Tweede aardwarmtebron Trias Westland officieel in bedrijf

Tweede aardwarmtebron Trias Westland officieel in bedrijf

De tweede aardwarmtebron van Trias Westland is officieel in bedrijf. Het tweede aardwarmtedoublet is een uitbreiding op het eerste doublet. De geproduceerde warmte is goed voor meer dan 40 MWth en staat gelijk aan het energieverbruik van ruim 40.000 huishoudens per jaar. Met de uitbreiding van Trias Westland wordt duurzame warmte geleverd aan in totaal 54 glastuinbouwondernemers in de omgeving, Royal FloraHolland en 345 woningen in de Lier.

Om de duurzame warmte bij aangesloten deelnemers te krijgen is ook elektriciteit nodig. Daarom zijn met de uitbreiding van de productiecapaciteit ook twee warmtekrachtkoppeling (wkk) installaties geplaatst. Deze zetten het gas dat meekomt bij de productie van de aardwarmte om in elektriciteit.

Een groot deel van het warmtenet van Trias Westland fungeert als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland (WSW), het regionaal geplande warmtenet in het Westland. Deze opwaardering is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van 3,7 miljoen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

 


Redactie Floranews | 01-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS