zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Brancheopleiding boomkwekerij voor zij-instromers van start

Brancheopleiding boomkwekerij voor zij-instromers van start

In september gaat de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij voor zij-instromers officieel van start. De opleiding start een pilot in diverse regio’s om zij-instromers op te leiden tot medewerker of meewerkend voorman/vrouw.

De brancheopleiding duurt 1 jaar verspreid over 40 dagdelen. De opleiding is puur vakgericht en omvat dus geen vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap.
Omdat de opleiding modulair opgebouwd is is het ook mogelijk om een gedeelte van de opleiding te volgen en hiervoor een deelcertificaat te halen.

De brancheopleiding is gericht op (toekomstige) medewerkers vanaf 21 jaar, die al een basisopleiding hebben genoten, maar nog geen of weinig kennis hebben van de sector, de diverse teelten, gewassen en afzetmogelijkheden.

De opleiding bestaat uit de onderdelen Kennismaken met de sector, Teeltvoorbereiding,
Gewasverzorging, gewasbescherming en stimuleren groei en ontwikkeling, Rooien en verwerken, Onderhoud, registratie en verantwoording.

De brancheopleiding wordt aangeboden door de regionale AOC’s Yuverta (samenvoeging van CITAVERDE College, Helicon Opleidingen en Wellantcollege per 1 augustus), Curio en Zone.college.

De brancheopleiding voor zij-instromers is opgezet vanuit Talentboom in een samenwerking met LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Koninklijk Anthos, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, het bedrijfsleven en de genoemde onderwijsinstellingen. 


Leandra de Boef | 02-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS