zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Weg vrij voor windmolens bij Business Centre Treeport

Weg vrij voor windmolens bij Business Centre Treeport

Na maanden van overleg en onderhandelingen is een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van Business Centre Treeport (BCT). BCT en de Rabobank zijn onlangs tot een financial close gekomen. Hiermee is de weg vrij voor de plaatsing van de twee windmolens op het BCT aan de A16. De eerste twee van de totaal achtentwintig windmolens die aan de A16 geplaatst zullen worden.

Business Centre Treeport staat voor circa 62 hectare boomteeltbusiness op de grens van Nederland en België, in de Nederlandse gemeente Zundert en het Belgische Hoogstraten. Dit in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein ligt aan de A16/E19 en heeft een thematisch filter, dat volledig is gericht op de boomteeltsector.

De twee Nordex-windmolens die worden geplaatst, zijn van Duitse makelij en inmiddels besteld. Het gaat om stille N149-typen, die veel vermogen opleveren. Volgens BCT de ideale combinatie voor plaatsing op een terrein, in de nabijheid van werklocaties. Handige bijkomstigheid is dat de rotorbladen verwarmd kunnen worden, zodat het mogelijk is om de molens gepland ijsvrij te maken.

Het plaatsen van de windmolens een groot onderdeel van de missie van BCT: het verduurzamen van de boomkwekerijsector. De windmolens die zullen worden geplaatst zullen energie opwekken voor het bedrijventerrein. Die energie wordt bovendien nog aangevuld door energie die wordt opgewekt via zonnepanelen op de daken van de nog te plaatsen gebouwen.

Hoewel het nog even zal duren voor die zonnepanelen geplaatst kunnen worden en voordat de molens volledig zijn opgebouwd, zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Deze nieuwe mijlpaal is dankzij de inzet van alle betrokken partijen en stakeholders inmiddels wél gerealiseerd.  


Leandra de Boef | 01-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS