zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Hét idee voor YouTube #blog

Hét idee voor YouTube #blog

Heeft het nog wat geholpen om nog eens even kritisch te kijken naar LinkedIn? Maak er gewoon het beste van en plaats sowieso af en toe iets.
Nu iets anders maar toch eigenlijk ook een tip. Een tip over een vraag waar veel bedrijven mee worstelen, wat moeten we met YouTube? Wat zetten we erop, anders dan onze bedrijfsfilm? Wat zou kunnen werken? En wat gaat het aan tijd kosten? Ik kwam dit voorbeeld tegen in een blog vanuit YouTube zelf en ik dacht daar wil ik wat meer over vertellen in de hoop dat jullie het ook zien als hét idee voor YouTube.

YouTube

We kennen het allemaal en we kijken allemaal weleens op het videokanaal YouTube. De eerste video is geüpload op 23 april 2005. Dat is dus alweer een tijdje geleden. Wereldwijd gebruiken en bekijken 1.300.000.000 mensen dit sociale kanaal. Dat mag je gerust veel noemen. Per minuut wordt er 300 uur aan nieuw videomateriaal aan het kanaal toegevoegd. Er kijken meer mannen dan vrouwen naar het kanaal. Zo zijn er nog veel meer leuke feitjes en weetjes over het sociale kanaal te lezen.

Ongeveer 20 procent van alle kijkers gaan naar een andere video na ongeveer de eerste 10 seconden van de video’s. Een goed en/of herkenbaar intro is dus essentieel. Kijk ook maar eens naar kanalen van reviewers op het platform ze beginnen veelal met een standaardzin en/of begroeting. Dat schijnt dus toch te werken.

Dan komt toch de vraag boven: Maken jullie strategisch gebruik van dit wereldwijde kanaal? Niet alleen commercieel, maar ook op een andere manier om echt aandacht te trekken naar je bedrijf, je producten en/of je visie of gedachtes ergens over? Veel bedrijven gebruiken het wel, maar het is en blijft een zoektocht naar een waardevolle content.

Leren van een ander

Op de officiële blogsite van YouTube staat een verhaal dat mij erg aanspreekt. Het is van een boerenzoon in de USA.
In de video’s, die ze op een redelijk eenvoudige wijze maken, vertelt de boerenzoon over de dagelijkse gang van zaken en dan met name gericht op een paar specifieke onderwerpen. Over deze onderwerpen zijn misvattingen en vragen. Daar wordt in de video’s regelmatig over gesproken en gepraat. Kijk maar eens...

In de volgende video gaat een externe wat dieper in op de term ‘Farm Vlogger’. Deze video geeft leuke informatie over wat er kan en hoe het in elkaar zit.

Denken jullie inmiddels ook al aan 'export vlogger' of 'kweker vlogger'? Pak een onderwerp en zet het een periode centraal in jouw verhaal wat je naar buiten wil brengen. Misschien wel vragen oplossen, of de dagelijkse gang van zaken laten zien of andere zaken. Er zijn zoveel onderwerpen om over te vertellen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
01-07-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS