zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Mijlpaal: 250 duurzame bloemisten gecertificeerd

Mijlpaal: 250 duurzame bloemisten gecertificeerd

Deze maand is de mijlpaal bereikt dat 250 Nederlandse bloemisten zijn gecertificeerd voor het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. De bloemisterijsector maakt werk van verduurzaming en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid hiervoor.

De afgelopen zes maanden groeide het aantal keurmerkhouders met 56% van 160 naar ruim 250 bloemisten. Die groei wordt volgens de Barometer vooral aangejaagd door Fleurop. De organisatie streeft ernaar om al hun aangesloten bloemisten te certificeren. Eenzelfde ambitie hebben de Duurzame Bloemisten Groep en FloraNL. Daarnaast wordt de Barometeer ook gestimuleerd door brancheorganisatie voor bloemisten VBW.

Het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist geeft organisaties die maatschappelijk verantwoord willen inkopen (MVI) de zekerheid dat het met de duurzaamheid van een bloemist wel goed zit. 

Voor consumenten komt duurzaamheid steeds meer ‘top of mind’. Een fraai boeket of een mooie plant geeft klanten een fijn gevoel. Dat krijgt door het keurmerk een extra dimensie vanwege de duurzamere teelt van de bloemen en planten, én doordat de bloemist duurzamer onderneemt.

“Met dit onafhankelijke keurmerk toon je als bloemist aan dat je oog hebt voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt”, aldus Bloemen Groot Jebbink uit Ruurlo.

De groeiende groep van gecertificeerde bloemisten creëert met elkaar ook een steeds sterker wordende inkoopkracht. Die situatie stimuleert de verduurzaming in de keten, bij de telers van bloemen en potplanten. Ook de registratie van die duurzamere producten krijgen veilingen en tussenhandel steeds beter voor elkaar. Die registratie is noodzakelijk voor bloemisten, omdat zij daarmee kunnen aantonen dat zij duurzamere producten hebben ingekocht.

“Ik kan met volle overtuiging zeggen dat certificering met de Barometer Duurzame Bloemist ervoor heeft gezorgd dat onze producten en diensten duurzamer tot stand zijn gekomen. Dat is toch beter voor ons allemaal, voor mens en milieu!”, aldus Bloem Diezijn uit Schagen.


Leandra de Boef | 28-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS