zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Heleen Valstar gekozen als arrangeur Belevingskas Floriade Expo 2022

Heleen Valstar gekozen als arrangeur Belevingskas Floriade Expo 2022

Heleen Valstar is gekozen als hoofdarrangeur van de Belevingskas bij de Floriade Expo 2022. Valstar wordt verantwoordelijk voor het ontwerp met als thema Green Love, de organisatie, de regie, de invulling en de realisatie van de kas.

Hierbij werkt Valstar nauw samen met het Floriade-Tuinbouwteam en de deelnemers in de Belevingskas. De Belevingskas gaat deel uitmaken van het Kascomplex The Green House op de Expo en wordt een zinnenprikkelende ontmoetingsplek voor zakelijk bezoek en consumentenbezoek.

“Mijn ambitie is om in de belevingskas een show te creëren die geweldig, mooi, inspirerend, educatief en interactief is. Bezoekers zullen worden verrast door kennis, ideeën en activiteiten. Als bezoekers de kas binnenkomen, voelt het als een andere wereld, waar je je gezond en gelukkig voelt, alsof je op vakantie bent. Voor de bezoekers van Floriade Expo 2022 zal de belevingskas een onvergetelijke ervaring blijven.”, vertelt Valstar.

De belevingskas is onderdeel van het kascomplex The Green House. Dit krijgt een prominente plek bij de ingang van Floriade en zal één van de grote publiekstrekkers zijn op deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Hier maken de bezoekers kennis met de wereld van de tuinbouw en beleven ze de maatschappelijke impact van de tuinbouw. The Green House is 10.000 m2 groot en 170 m lang en is opgedeeld in vijf onderdelen: de Ontvangst, een Hightech Greenhouse, de Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant. De verwachting is dat het bouwen en installeren van The Green House ongeveer 8 maanden in beslag zal nemen. Vanaf februari 2022 wordt gestart met de inrichting. 

“De sector tuinbouw in Nederland is heel erg divers, we maken allemaal mooie en gezonde producten. Wij willen bij Floriade in The Green House laten zien wat de betekenis van die producten in het dagelijks leven van de mensen kan zijn", vertelt Marco van Zijverden, voorzitter adviesraad Bloemen en Planten Floriade Expo 2022. Hij vervolgt: "We hebben er alle vertrouwen in dat de Belevingskas een must-see wordt voor alle bezoekers door de creatieve invulling van Heleen Valstar. De bedrijven uit de tuinbouwsector worden betrokken bij de invulling van de kas en aangemoedigd om te participeren om zo tot een concept te komen dat optimaal past in het thema Growing Green Cities van Floriade.’

De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot 9 oktober 2022 in Almere en zal naar verwachting 2 miljoen bezoekers trekken uit binnen en buitenland.

25-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS