zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Takii en Van Gogh Museum organiseren Sunflower Flash Amsterdam

Takii en Van Gogh Museum organiseren Sunflower Flash Amsterdam

Op dinsdag 22 juni waren op de Nieuwmarkt in Amsterdam Centrum, bij Station Bijlmer Arena in Amsterdam Zuidoost en op het Mosplein in Amsterdam Noord enorme bloemstukken te bewonderen en te fotograferen met zonnebloemen. De zogeheten Sunflower Flash Amsterdam is een initiatief van het Van Gogh Museum in Amsterdam in samenwerking met veredelaar Takii.

Voorbijgangers werden opgeroepen om zonnebloemenselfies te delen op Instagram. Deze werden dan vervolgens gedeeld in de stories van het Van Gogh Museum. Met de Sunflower Flash wensen de veredelaar en het museum iedereen een zonnige zomer vol zonnebloemen inspiratie. De enorme bloemstukken zijn gemaakt door de meesterbloemisten van The Wunderkammer.

Zonnebloemen-schilderijen behoren tot de bekendste werken van Van Gogh. Hij maakte ze in het Zuid-Franse Arles, in 1888 en 1889. De bloemen waren voor hem het symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Vincent van Gogh schilderde in totaal vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas, met drie tinten geel ‘en anders niets’. Zo liet hij zien dat het mogelijk was een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht in te boeten.

Foto's: Takii Europe en Van Gogh Museum


Leandra de Boef | 23-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS