zaterdag 25 september 2021
2109Evanthiavacature2 2105 Palletcentrale

Actiegroep Samen scoren met Royal FloraHolland vecht voor behoud veiling Rijnsburg

Actiegroep Samen scoren met Royal FloraHolland vecht voor behoud veiling Rijnsburg

"Op de zeven klokken van Royal FloraHolland Rijnsburg is het mogelijk om een prachtig assortiment jaarrond- en seizoenproducten te kopen. De logistiek is er goed geregeld evenals het contact tussen kwekers, veilingpersoneel en handelaren. Veel kwekers en handelsbedrijven, van oudsher vaak familiebedrijven, zijn afhankelijk van de Rijnsburgse veiling. De kans dat deze bedrijven ten onder gaan in de ambitie van Royal FloraHolland om zo veel mogelijk landelijk en aftuin te veilen is aanzienlijk." Actiegroep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ stelt daarom alles in het werk om ‘hun’ veiling te behouden. Initiatiefnemers zijn Jan de Rover, Bert van der Kroft, Pieter Straathof, Jan de Boer en Frank Timmermans.

De zorg van de Rijnsburgse achterban wordt volgens de actiegroep gedeeld door veel bedrijven die inkopen op de andere (export)locaties van Royal FloraHolland. De mogelijkheid om producten voor het veilen uit te kunnen bekijken (schouwen) zorgt er voor dat producten waar voor hun geld krijgen, niet in de laatste plaats de niche producten. De prijsvorming is mede daardoor al jaren stabiel. Er is een mogelijkheid om door middel van spraak in te kopen en certificering is een mogelijkheid maar geen vereiste. Hierdoor is er ruimte voor zowel grote en kleine kopers en kwekers.

De groep ‘Samen scoren met Royal FloraHolland’ wil dit behouden. Zij wordt daarbij ondersteund door Vakvereniging Flora Futura en de Stuurgroep Lijnrijdersbelangen (SLB). Gezamenlijk zijn zij een petitie gestart en organiseren ze op 3 juli een manifestatie voor ebhoud van veiling Rijsnbrug. Tijdens de manifestatie met een optreden van Bart Heemskerk wordt de petitie aangeboden aan de burgemeester van Katwijk en aan Royal FloraHolland. "Scoor met ons mee! Teken de petitie online of kom op 3 juli aanstaande van 11.00 tot 14.00 uur langs bij de manifestatie voor het behoud van lokale veiling Rijnsburg." De manifestatie vindt plaats op het terrein van Theo Mulder aan de Laan van Verhof 2 in Rijnsburg.

 

 


Redactie Floranews | 22-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS