zaterdag 25 september 2021
2105 Palletcentrale 2109Evanthiavacature2

Salvia Feathers Peacock beste nieuwigheid en winnaar gouden medaille

Salvia Feathers Peacock beste nieuwigheid en winnaar gouden medaille

De Salvia Feathers Peacock Bocofpea heeft vorige week niet één, maar twee awards gewonnen tijdens de KVBC Spring Challenge. Voor de Spring Challenge hadden zich 11 variëteiten aagemeld, maar Salvia Feathers Peacock ging er zowel met de Gouden Medaille als met de titel Beste Nieuwigheid vandoor. 

De winnaar werd vrijdag 18 juni bekend gemaakt door KVBC-voorzitter Helma van der Louw en Ronald Houtman, secretaris Keuringscommissie van de KVBC. De Feathers Peacock Bocofpea was ingezonden door Gebr. Th & W. Alkemade in samenwerking met Plantipp.

Tieme van den Haak van Plantipp neemt de prijzen namens Gebr. Alkemade in ontvangst.

Volgens de jury maken het diep ingesneden blad en de unieke groeiwijze de Salvia tot een opvallende plant. "Met haar losse, elegante groeiwijze onderscheidt ze zich van andere Salvia. De plant is breed toepasbaar; zowel in de tuin als het openbaar groen. Een heel veelzijdige plant”, aldus de jury.

De nieuwe introductie tot de Salvia-familie is luchtig, elegant en geurig en produceert van mei tot augustus een overvloed aan bloemen die elke stengel strak verpakken. Een geweldig buffet voor bijen en vlinders! Salvia Feathers Peacock is droogte tolerant en doet het erg goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw.

Een prachtige plant voor in de vaste plantenborder of voor in een pot op terras of balkon. Salvia Feathers is ook zeer geschikt voor massabeplanting en is winterhard tot -25 ºC. 


Redactie Floranews | 22-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS