zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Barometer certificaat voor Postelmans Bloemisten in Tilburg

Barometer certificaat voor Postelmans Bloemisten in Tilburg

Bloemisten en eigenaren Petra Daems en Jan Postelmans van Postelmans Bloemisten in Tilburg mogen het certificaat Barometer Duurzame Bloemist voeren. Zij hebben het zilveren certificaat in de wacht gesleept. Niet alleen de inkoop voor de showroom ofwel lifestylewinkel van 850 vierkante meter is gegarandeerd duurzamer, maar ook de bedrijfsvoering.

“Vorig jaar zijn we gestart, maar door de uitbraak van het coronavirus werd het certificeren on hold gezet. Begin dit jaar hebben we het opnieuw opgepakt en in een goed half jaar zijn we gecertificeerd”, vertelt Petra Daems.

Werken aan een betere wereld en milieu is belangrijk voor iedereen. “Dit is de toekomst. Binnenkort is het gewoon abnormaal als je je niet gecertificeerd hebt en niet met duurzaamheid bezig bent binnen je bedrijf. Zeker voor de zakelijke markt is het van belang om je duurzaam te certificeren, in te kopen en samen te werken voor een betere toekomst”, vindt Daems, die onder meer bezorgt in Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Rijen, Hilvarenbeek en Waalwijk en omgeving.

Het percentage duurzamere bloemen en planten is ruim 35 procent. “We zijn heel trots en werken iedere dag met veel plezier en passie samen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van bloemen, planten en lifestyle. Petra zegt: “Maar ik vind het ook belangrijk dat onze klanten weten hoe we bewust omgaan met onze inkoop, verkoop en hoe we onze producten verwerken.” In de toekomst moet het duurzame inkooppercentage naar 50 procent, aangezien ze voor de gouden status gaan.

De bloemen en planten van Postelmans Bloemisten hebben veelal milieuvriendelijkere en sociaal verantwoorde keurmerken. Denk hierbij aan MPS(A)+, EKO/Biologisch en Fairtrade/Max Havelaar. De winkel was al relatief duurzaam. Zo hadden ze al energiezuinige verlichting, goede afvalscheiding en reden ze schone zuinige auto's. Extra puntjes die het team van Postelmans Bloemisten doorvoerde, waren onder meer het gebruik van de Fairtrade bloemenvoeding van Chrysal, duurzame oasis en milieuvriendelijke schoonmaakproducten.

Het landelijke bloemistencollectief FloraNL gaf het duwtje in de rug om door te pakken. Petra zegt: “We werden aangezet om alles eens goed tegen het licht te houden en op papier te zetten. Het doel van FloraNL is bovendien een duurzaam netwerk van bloemisten neer te zetten, waardoor landelijk zowel particulier als zakelijk een duurzaam boeket bezorgd kan worden.”

 

 

Postelmans Bloemisten is gevestigd aan de Lovense Kanaaldijk 45-2 in Tilburg.

 

 

 


Redactie Floranews | 21-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS