zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Samenwerking plantaardige sectoren en glastuinbouwtechnologie in PlantNet International

Samenwerking plantaardige sectoren en glastuinbouwtechnologie in PlantNet International

Om de internationale marktpositie van Nederland voor plantaardige producten en glastuinbouwtechnologie op de wereldmarkt te versterken, gaan brancheorganisaties uit verschillende sectoren nauwer samenwerken. Plantum, Royal Anthos, VGB, GroentenFruit Huis, NAO en AVAG gaan samenwerken onder de naam PlantNet International. Henk Westerhof van Royal Anthos is benoemd tot voorzitter. Voormalig directeur bij GroentenFruit Huis, Gert Mulder, is aangetrokken als secretaris. 

Voorzitter Henk Westerhof - foto Royal Anthos

De Nederlandse organisaties voor tuinbouw, akkerbouw, uitgangsmateriaal en techniek gaan met elkaar samenwerken op sector overstijgende en internationale zaken. Hierbij gaat het om handelsbevordering, het wegnemen van handelsbelemmeringen, keuringen en het toezicht op keuringen. Ook andere onderwerpen zoals de internationale opdracht van de topsectoren, duurzaamheid in afzetgerichte vraagstukken, internationaal betalingsverkeer en arbeidsmarktbeleid worden genoemd als onderwerp. PlantNet International vervangt Greenport Holland en is verbreed met de akkerbouw.

PlantNet wordt de vertegenwoordiger van het internationaal opererende plantaardige bedrijfsleven, dat goed is voor een omzet van ongeveer 30 miljard euro per jaar. Het merendeel hiervan op exportmarkten. De koepel ziet zich als collectief aanspreekpunt voor zaken die de gehele plantaardige handelssector aangaan.

 


Leandra de Boef | 21-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS