dinsdag 19 oktober 2021
2110 SB Topbanner 2105 Palletcentrale

Syngenta Flowers benoemt nieuwe Head of Sales Nederland en BelgiŽ

Syngenta Flowers benoemt nieuwe Head of Sales Nederland en BelgiŽ

Syngenta Flowers heeft Edwin Zuidgeest aangesteld als Head of Sales voor Nederland en België. In zijn nieuwe functie bij zal hij leiding gaan geven aan het Nederlandse en Belgische verkoopteam en nauw samenwerken met het retail accountmanagement team van het bedrijf.

Kwekerszoon Zuidgeest heeft ruime teler- en tuinbouwervaring. Hij is eerst zelf teler geweest en heeft daarna 15 jaar gewerk voor Royal Flora Holland (RFH), waar hij nauw samenwerkte met telers. Hij begrijpt de uitdagingen van de sector en het belang om op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen.

"Wat ik bij RFH heb geleerd is om telers te helpen bij een goede bedrijfsvoering," vertelt Zuidgeest. "Samen met een team van mensen bij RFH hebben we hen een belangrijke dienst bewezen door hen onder andere te helpen verder te professionaliseren en de behoeften uit de markt om te zetten in kansen voor hun bedrijf. De markt verandert snel, lijnen worden korter, er moet sneller geanticipeerd worden op ontwikkelingen en er is sprake van consolidatie bij telers en hun afnemers. Bedrijven worden specialistischer en automatisering wordt steeds belangrijker om snel op ontwikkelingen in te kunnen spelen."Achter al deze ontwikkelingen ziet Zuidgeest grote kansen in de markt: "Met de sterke genetica van Syngenta Flowers kunnen we kwekers voorzienin de groei van de sector die de komende jaren zal plaatsvinden. Alleen samen komen we verder".

Head of Sales voor Europa bij Syngenta Flowers, Olivier Clisson over het aantrekken van Zuidgeest: "Ons doel is om een fit-for-purpose aanbod te brengen wat betreft producten en diensten. Eén van de grootste uitdagingen is dat er niet echt één Europese markt is, maar een optelsom van markten met hun eigen bijzonderheden op het gebied van genetica, kleurmengsels, productvormen enzovoort. Dit geldt met name voor de Nederlandse en Belgische markt, die naast zeer gespecialiseerde telers ook een sterke invloed van de groothandel en retail kent, wat deze markt vrij uniek maakt. De toevoeging van Edwin ondersteunt het inbrengen van de juiste kennis op dit gebied in ons bedrijf, wat echt de ontbrekende schakel is tussen de teler en de retailketen. Het onderstreept onze bereidheid om onze klanten op de best mogelijke manier van dienst te zijn."


Redactie Floranews | 20-06-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2109Evanthia asparagus


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS